2020-11-21 08:50:05
Φωτογραφία για Αλάσκα θα «βυθιστεί» στο σκοτάδι για... 66 ημέρες


Οι 4.000 κάτοικοι της πόλης της Αλάσκα μπήκαν στην «περίοδο της πολικής νύχτας», ένα φαινόμενο που οφείλεται στην κλίση του άξονα της γης Σε δύο μήνες θα δουν ξανά την ανατολή του ηλίου οι κάτοικοι του Utqiagvik, της βορειότερης πόλης των ΗΠΑ στην Αλάσκα, που θα «βυθιστεί» στο σκοτάδι για 66 ημέρες.

Όπως αναφέρει το CNN, η εν λόγω πόλη, παλαιότερα ήταν γνωστή ως «Barrow»(οχυρό ), είναι ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν το σκοτάδι.

Από χθες, οι 4.000 κάτοικοι μπήκαν στην «περίοδο της πολικής νύχτας», ένα φαινόμενο που οφείλεται στην κλίση του άξονα της γης.

«Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο», σημειώνει ο μετεωρολόγος του CNN Judson Jones.

«Αν μένεις πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, θα υπάρξει μία μέρα που ο ήλιος θα δύσει για τον υπόλοιπο χειμώνα. Τα καλά νέα; Θα επιστρέψει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα δύσει για μέρες», προσθέτει.

Το βόρειο άκρο της Αλάσκας βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και παρότι το Utqiagvik δεν είναι η μόνη πόλη της περιοχής που βιώνει την πολική νύχτα, είναι η πρώτη που την υποδέχεται λόγω της θέσης της.

Ο ήλιος στο Utqiagvik θα ξανακάνει την εμφάνισή του στις 23 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Μαζί με την ανατολή του ηλίου, οι κάτοικοι θα έχουν και επισήμως νέος πρόεδρο της χώρας.

Η ορκωμοσία του 77χρονου Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου του 2021. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ