2020-11-27 03:42:48
Φωτογραφία για Ναταλία Λινού κόρη της Επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού, διαπρέπει στο Harvard. Τι λέει για τον κοροναϊό και το εμβόλιο;

medlabnews.gr iatrikanea

Η Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο (Cleveland Ohio) το 1982. Είναι κόρη της γνωστής καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού και του καθηγητή χειρουργικής Δημήτρη Λινού. Απεφοίτησε από το Λύκειο της Αμερικανικής Κοινότητας ACS στην Αθήνα και συνέχισε τις προπτυχιακές πανεπιστημιακές της σπουδές στο Harvard College με πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα επέστρεψε στο Harvard School of Public Health για τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας δύο ακόμα πτυχία, Master in Science και Doctor of Science (ScD) στην κοινωνική Επιδημιολογία.



Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UN), αλλά και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Υγείας της Νέας Υόρκης, όπου πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και της υγείας. Διαμένει στο Brookline Μασαχουσέτης με τον σύζυγό της Paul και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα.


Η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Harvard (Executive Director Harvard FXB Center for Health and Human Rights), έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας της Μασαχουσέτης.

Η ίδια μιλώντας για το εμβόλιο είπε: «Θα είναι ασφαλές, πιστεύω ότι οι επιστήμονες έχουν δουλέψει πάρα πολύ γρήγορα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πληθυσμός δεν είναι έτοιμος να δεχθεί το εμβόλιο από την πρώτη μέρα. Εγώ θα το κάνω και πιστεύω ότι όλοι ο γιατροί, οι νοσοκόμοι που βλέπουνε πραγματικά τι σημαίνει κορονοϊός στη ζωή τους θα το κάνουν αμέσως».

«Υπάρχει ένα κίνημα αντιεμβολιασμού που είναι πολύ δυνατό στην Αμερική και υπάρχει και σε άλλες χώρες, αλλά σε αυτή την περίπτωση λέμε κάτι διαφορετικό, ότι κόσμος κάνει τα εμβόλιά του αλλά αυτή τη φορά αισθάνονται πιο διστακτικοί », σημείωσε.

Για τις παρενέργειες είπε: «Δεν θα αφήσουν να βγει εμβόλιο με σημαντικές παρενέργειες. Θα υπάρξουν μικρές παρενέργειες, μπορεί να πονάει το χέρι, μπορεί να κοκκινίσει το δέρμα, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν να βγει εμβόλιο με σημαντικές παρενέργειες».

Η νέα εκτελεστική διευθύντρια του Harvard FXB είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ με μεταπτυχιακά στην Ανθρωπολογία και την Κοινωνική Επιδημιολογία. Κατέχει επίσης πτυχίο από το Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης του Πανεπιστημίου Οξφόρδης.

Η κυρία Λινού «κουβαλά», εκτός από τις σημαντικές σπουδές και τις θέσεις ευθύνης, βαριά κληρονομιά από τους γονείς της, τον κ. Δημήτρη Λινό καθηγητή Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, επισκέππτη καθηγητή Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και επισκέπτη χειρουργό στο Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, και την κυρία Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επίσης στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.



Διαβάστε επίσης

Η Ναταλία Λινού επιστήμων του Harvard, κόρη της γνωστής επιδημιολόγου, θέτει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο των ΗΠΑΗ Ναταλία Λινού σε Οργανισμό Υγείας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Χάρβαρντ



medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ