2020-11-28 22:30:51
Φωτογραφία για Άρης-Ολυμπιακός 1-2...Ανίκητος με σούπερ Μπουχαλάκη
Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής καθώς επικράτησε του Άρη στο 

«Κλ. Βικελίδης» με 1-2 στη βραδιά του Ανδρέα Μπουχαλάκη καθώς ο διεθνής μέσος σημείωσε δύο γκολ, για ....πρώτη φορά στην επαγγελματική καριέρα του με τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες δεν έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι σε επίπεδο δημιουργίας, αλλά ανασταλτικά έκαναν εξαιρετική δουλειά ελέγχοντας τη δημιουργία του Άρη. 

Οι δε «κίτρινοι» είδαν τα περισσότερα από τα βαριά χαρτιά τους να μην ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, επιβεβαίωσαν ότι το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς χαφ δεν αποδίδει κι αυτό αποδείχθηκε από την εικόνα που παρουσίασαν όταν άλλαξαν τη διάταξή τους. Βρήκαν γκολ με τον Κριστιάν Λόπεθ, όχι όμως και τον τρόπο για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά διάταξη 4-3-3 (δίνοντας φανέλα βασικού στον Λούκας Σάσα) δίνοντας βαρύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι και στον περιορισμό του Ολυμπιακού στο κομμάτι της δημιουργίας από τον άξονα. 


Αυτό το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας μετά το πρώτο 20πτο αλλά σε επίπεδο δημιουργικής κυκλοφορίας της μπάλας πήραν χαμηλό βαθμό, παρά τις πρωτοβουλίες του Κώστα Φορτούνη.

Το… βαρύ τίμημα του σχήματος με τους τρεις κεντρικούς χαφ για τον Άρη είχε να κάνει με τη δική του δημιουργία καθώς ήταν ελαχίστως απειλητικός, από τη στιγμή μάλιστα που ο Ματέο Γκαρσία ήταν ο αδύναμος κρίκος για τους «κίτρινους» στο πρώτο ημίχρονο.

 Ο Αργεντίνος κινήθηκε σε όλους τους χώρους της επίθεσης στο πρώτο μέρος, ήταν διστακτικός και καθόλου παραγωγικός. Είχε μάλιστα την ευκαιρία της εξιλέωσης στο 41ο λεπτό όταν (μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια) βρήκε εύκολο σουτ περίπου από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά από την εστία του Σα. Γενικώς οι Θεσσαλονικείς, μετά το pressing του πρώτου 20πτου, στη συνέχεια επένδυσαν στο κλέψιμο της μπάλας και στο transition παιχνίδι αλλά όταν αποκτούσαν την κατοχή δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Η παρουσία τριών κεντρικών χαφ του Άρη προκάλεσε δυσλειτουργία στον Ολυμπιακό και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε ο Κώστας Φορτούνης να αφήσει τον φυσικό χώρο του για να δημιουργήσει. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 16ο λεπτό όταν – μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ελ Αραμπί – απέφυγε και τον Γιοχάν Μπεναλουάν αλλά στο πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι δεν σημάδεψε σωστά. Προηγήθηκε μια φάση με τον Ελ Αραμπί (μετά από λάθος του Λίντσεϊ Ροζ) αλλά η εκτέλεση του μάλλον την εντάσσει στις (ανάξιες αναφοράς) φάσεις του αγώνα.

Στο κλειστό παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 29’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και ολιγωρία της άμυνας του Άρη. Ο Μπουχαλάκης πρόλαβε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο κύλησε έτσι όπως ήθελε ο Ολυμπιακός καθώς βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα, είχε καλή αμυντική λειτουργία (πλην ενός λάθους του Ραφίνια), ελέγχοντας σε απόλυτο βαθμό την επιθετικότητα του Άρη.

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι ότι ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ευκαιρίες όταν βρήκε ανοιχτό χώρο. Αυτό έγινε στο 47’ σε μια φάση η οποία ξεκίνησε από λάθος πάσα του Σάκιτς πλάγια της περιοχής των φιλοξενούμενων. Η ανάπτυξη της transition επίθεσης των Πειραιωτών ήταν εξαιρετική όπως και το τελείωμα. Από τη σέντρα του Φορτούνη από τη δεξιά πλευρά αλλά και την εκτέλεση του Μπουχαλάκη για το 0-2, όπως και το γεγονός ότι ο Λοβέρα του άφησε την μπάλα.

Ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε με δύο αλλαγές καθώς απέσυρε τους Μάνο, Ματέο Γκαρσία κι έριξε στο παιχνίδι τους Λόπεθ, Σίλβα, διατηρώντας τον ίδιο σχηματισμό (4-3-3), ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Λοβέρα με τον Μασούρα. Ο προπονητής του Άρη αποφάσισε… ριζοσπαστικές αλλαγές με τη συμπλήρωση 70 λεπτών καθώς έριξε στο παιχνίδι τον Μπερτόγλιο και άλλαξε τη διάταξή του σε 4-2-3-1.

Στην απόπειρα του Άρη να πιέσει και να αποκτήσει περισσότερες κατοχές ούτως ώστε να βρει τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι, δεν είχε μέθοδο διάσπασης της άμυνας των Πειραιωτών. Μάλιστα οι τελευταίοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις δικές τους αντεπιθέσεις (σ. σ. στο 73’ ο Ελ Αραμπί σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη). Όλα άλλαξαν στην πρώτη φάση που βρήκε ο Άρης στο transition παιχνίδι.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης το βρήκε το γκολ για το 1-2 και επιχείρησε να πιέσει. Το βρήκε στο 74’ σε μία φάση όπου ο μεν Μπερτόγλιο κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και την έδωσε στο σωστό timing στον Σίλβα, το ίδιο έκανε και ο Πορτογάλος και ο Μπερτόλγιο πρόλαβε τον Λόπεθ από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-2.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ