2020-11-29 15:50:10
Φωτογραφία για Ευρυτανία: Μόλις αποφυλακίστηκαν έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι
Τρεις Αλβανοί με πλούσιο ποινικό παρελθόν, μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό τους τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, ήταν αυτοί που σκόρπισαν τον τρόμο σε ένα ζευγάρι, όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας πριν από δυο χρόνια.

Ήταν ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου 2018 όταν οι δράστες, δύο από τους οποίους είχαν μόλις αποφυλακιστεί, αφού εξέτισαν ποινές για διακεκριμένες κλοπές, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού και όρμησαν μέσα φορώντας αυτοσχέδιες και τύπου full face κουκούλες. Με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 72χρονο άνδρα και την 59χρονη σύζυγό του, τους έδεσαν με πλαστικούς σφιγκτήρες tire ups και χτύπησαν τον ηλικιωμένο με τη λαβή του όπλου ζητώντας χρήματα.

Αφού άρπαξαν από την κατοχή τους και από τα δωμάτια του σπιτιού γύρω στα 3.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, έκοψαν το καλώδιο σταθερού τηλεφώνου, οι Αλβανοί ληστές πήραν και το κινητό της 59χρονης και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση κλειδώνοντας πίσω τους την εξώπορτα.

Η ληστεία εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρπενησίου, και ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους δράστες, που είχαν φτάσει λίγες ημέρες πριν στην περιοχή συλλέγοντας στοιχεία για τα υποψήφια θύματά τους. Μάλιστα, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν όταν διαπίστωσαν ότι ο γιος του ζευγαριού βρισκόταν στην Αθήνα για δουλειές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ