2020-11-29 15:32:20
Φωτογραφία για Ο πιο ψηλός υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο έχει ύψος 326 μέτρα
Ο υπαίθριος ανελκυστήρας βρίσκεται στην πόλη Χουνάν της Κίνας, σε ένα τοπίο που ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον για τις ταινίες του «Avatar» Εάν έχετε υψοφοβία, δύσκολα τα πράγματα... Αλλά και πάλι, μπορείτε να τον θαυμάσετε από το έδαφος βγάζοντας φωτογραφίες.

O ψηλότερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο έχει ύψος 326 μέτρα και βρίσκεται στην πόλη Χουνάν της Κίνας.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ που είναι φτιαγμένο από γυαλί, για να φθάσετε στην κορυφή, τότε θα πρέπει να επιστράτευσετε όλες τις δυνάμεις σας, να πάρετε μία βαθιά ανάσα και να αρχίσετε το περπάτημα στην ανηφόρα. Θα χρειαστείτε 2,5 ώρες για να φθάσετε στον προορισμό σας.

Για να δείτε από κοντά το εντυπωσιακό ασανσέρ, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα εθνικό πάρκο στην Κίνα που πολλοί πιστεύουν ότι το απίστευτο τοπίο του έχει εμπνεύσει τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον για τις ταινίες του «Avatar».


Όπως αναφέρει το CNN, το Εθνικό Δασικό Πάρκο Zhangjiajie στην πόλη Χουνάν της Κίνας φημίζεται για τις πανύψηλες κι απότομες βουνοκορφές του.

Ο ψηλότερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο χτίστηκε στην πλαγιά ενός γκρεμού στο εθνικό πάρκο και προσφέρει εκπληκτική θέα για τους τολμηρούς και όσους δεν έχουν υψοφοβία.

Ο ανελκυστήρας Bailong αποτελείται από τρεις διώροφους ανελκυστήρες, καθένας από τους οποίους μπορεί να μεταφέρει έως και 46 επισκέπτες στο βουνό σε λιγότερο από δύο λεπτά ανά «διαδρομή».

Το έργο για τον ανελκυστήρα που κόστισε 27 εκατομμύρια δολάρια, είχε επικριθεί από τοπικούς εμπειρογνώμονες και μελετητές λέγοντας ότι η κατασκευή του, η οποία ξεκίνησε το 1999 και ολοκληρώθηκε το 2002, κατέστρεψε το φυσικό τοπίο.

Στη συνέχεια υπήρξαν ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών , κάποιοι μάλιστα είχαν προτείνει να μην ξαναχρησιμοποιηθεί.

Τελικά, όμως, 18 χρόνια μετά την λειτουργία του, ο ανελκυστήρας Bailong παραμένει ένα από τα πιο «καυτά» αξιοθέατα του πάρκου.

Πριν από την έναρξη της πανδημίας της Covid- 19, μετέφερε ημερησίως μέχρι και 18.000 τουρίστες. Μετά από εβδομάδες lockdown, άνοιξε ξανά τον Μάρτιο και παρά την πανδημία, σημείωσε αύξηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020 - ωστόσο εξακολουθεί να καταγράφει μείωση κατά 67,82% σε σύγκριση με το 2019.

Ο Γιν Χιν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Zhangjiajie, δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα «National Business Daily» ότι, ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών έχει ανακάμψει στο 70% απ' ότι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ