2020-12-03 20:54:40
Φωτογραφία για Θρίλερ στο Κορωπί: Ποιος οργάνωσε την «τέλεια εξαφάνιση» της Άρτεμης
Οι αντικρουόμενες μαρτυρίες όσων ισχυρίζονται ότι την έχουν δει, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, το τελευταίο στίγμα του κινητού της, ο πρώην σύντροφος και το μήνυμα στον αδελφό της για λύτρα ύψους 5.000 ευρώ από τους δήθεν απαγωγείς - 45 ημέρες μετά την εξαφάνιση της νεαρής κοπέλας από το Κορωπί, το μυστήριο, αντί να λύνεται, περιπλέκεται

Η Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ξεκίνησε με τους πιο αίσιους οιωνούς για την οικογένεια Βασίλη. Μια ζεστή και ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα ήταν ό,τι έπρεπε για την ψυχολογία των μελών της, αφού εκείνο το μεσημέρι η 19χρονη Αρτεμις θα περνούσε από συνέντευξη πρόσληψης σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών και ειδών σπιτιού στην περιοχή του Κορωπίου. Η νεαρή κοπέλα δεν ήθελε να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με τα έξοδα διαβίωσής της, προσπαθούσε να βρει δουλειά και να θέσει νέες βάσεις στη ζωή της μετά τον χωρισμό από τον σύντροφό της το καλοκαίρι
. Ούτε έδειχνε να τη βασανίζει κάτι, ούτε παραπονιόταν ποτέ για τίποτα. Ετσι ήταν πάντα. Ενα κορίτσι εσωστρεφές, ρομαντικό και ευαίσθητο, πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο και πιστή ακόλουθος των ορθόδοξων αρχών της οικογένειας και μέλος του κατηχητικού της τοπικής ενορίας. Ποτέ δεν προκάλεσε προβλήματα στους γονείς και τον αδελφό της, ποτέ δεν είχε τα συνήθη εφηβικά ξεσπάσματα, αλλά και σπάνια ανοιγόταν για όσα τυχόν την απασχολούσαν. Ενα ήσυχο κορίτσι, πολύ δεμένο με την οικογένειά του, η τέλεια κόρη και αδελφή. Εκείνη την Παρασκευή, η όμορφη μελαχρινή κοπέλα φόρεσε το μαύρο της παντελόνι, το γαλάζιο τυχερό της πουκάμισο με τις λευκές ρίγες και τα άνετα αθλητικά της παπούτσια. Μαζί της πήρε τα γυαλιά οράσεως με τον ασημί σκελετό και 40 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησης. Ανοιξε την πόρτα κι έφυγε. Και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ή τουλάχιστον όχι ακόμα, όπως θέλουν να πιστεύουν οι δικοί της άνθρωποι που για 45 εφιαλτικές ημέρες ζουν σε μια δίνη αγωνίας και ερωτηματικών, με κάθε μαρτυρία από όσους ισχυρίζονται ότι την έχουν δει σε κάποιο σημείο της Ελλάδας να αναπτερώνει το ηθικό τους ότι τουλάχιστον είναι ζωντανή, μέχρι που μια επόμενη ανατρέπει το θετικό σενάριο βάζοντας στο μυαλό τους το κακό, ότι η Αρτεμις δεν είναι καλά, ότι η ζωή της κινδυνεύει. Και με όλα τα γιατί και τα πώς να κάνουν τις ημέρες να κυλούν όλο και πιο βασανιστικά.

Για όσους την ξέρουν, η 19χρονη Αρτεμις είναι ένα ήσυχο κορίτσι, πολύ δεμένο με την οικογένειά του, η τέλεια κόρη και αδελφή που ποτέ δεν προκάλεσε ανησυχία στους δικούς της, μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου που έφυγε από το σπίτι και δεν ξαναγύρισε ποτέ

Το τελευταίο στίγμα

Από τη στιγμή που η Αρτεμις έκλεισε την πόρτα του σπιτιού της ξεκίνησε και ο εφιάλτης της οικογένειας. Μοναδικό στοιχείο από τα ίχνη που άφησε πίσω της είναι το υλικό από κάμερα ασφαλείας που τη δείχνει να περπατά την ημέρα της εξαφάνισής της σε δρόμο στο Κορωπί με κατεύθυνση τη στάση λεωφορείου, με το οποίο θα πήγαινε στον προορισμό της. Η 19χρονη φαίνεται να περνά από ένα κατάστημα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, η Αρτεμις κατευθύνθηκε σε διαφορετική στάση λεωφορείου, κάτι που προβλημάτισε και την οικογένειά της. Η αναζήτησή της στους λιγοστούς φίλους δεν απέδωσε καρπούς, ενώ άμεσα ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία εξαφανίσεων Silver Alert που δημιούργησε έναν νέο κυκεώνα αντιφατικών μηνυμάτων και μαρτυριών. Κάποιοι ισχυρίζονταν ότι την είχαν δει στην περιοχή του Κορωπίου μαζί με δύο μεγαλύτερους άνδρες και άλλοι ότι την είδαν να περιπλανιέται χαμένη στο κέντρο της Αθήνας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Επιπλέον, υπήρξε και πληροφορία από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε να παραλάβει μια κοπέλα στην ηλικία της αγνοουμένης, που βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση, από το Μοναστηράκι. Μέχρι και στην Αλεξανδρούπολη ισχυρίστηκαν κάποιοι ότι την είχαν δει, ενώ, όπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος της οικογένειας Αναστάσιος Ντούγκας, άλλες μαρτυρίες την ήθελαν στον Βόλο.

«Η εξαφάνιση της Αρτεμης εξελίσσεται σε θρίλερ. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ζωντανή και ότι κρατείται από κάποιους παρά τη θέλησή της. Δεν μπορεί ένα παιδί 19 ετών να έχει στήσει την τέλεια εξαφάνιση για τους δικούς του λόγους. Η Αρτεμις έφυγε από το σπίτι για να περάσει από συνέντευξη για δουλειά. Κάναμε μια πολύ μεγάλη έρευνα στον Βόλο, διότι είχαμε μαρτυρίες και πληροφορίες ότι η Αρτεμις πέρασε από ένα κατάστημα παιχνιδιών, συνοδευόμενη από δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών. Επί μία εβδομάδα κάναμε έρευνες μαζί με τον αδελφό της, προκειμένου να εντοπίσουμε στη συγκεκριμένη περιοχή την 19χρονη κοπέλα, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Μοναδικό στοιχείο από τα ίχνη που άφησε πίσω της η νεαρή κοπέλα είναι το υλικό από κάμερα ασφαλείας που τη δείχνει να περπατά την ημέρα της εξαφάνισής της σε δρόμο στο Κορωπί, με κατεύθυνση τη στάση λεωφορείου με το οποίο θα πήγαινε στον προορισμό της

Εχουμε μαρτυρία επίσης ότι την είδαν στην Παιανία, κοντά στο κατάστημα της Vodafone, να διαπληκτίζεται με κάποιον και μετά να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το σήμα των δύο κινητών τηλεφώνων που είχε σταμάτησε στην περιοχή της Κάντζας. Εκεί έχουμε το τελευταίο στίγμα. Μαζί με τη βοήθεια της Αστυνομίας αλλά και με τους εθελοντές της υπηρεσίας του Silver Alert οργώσαμε ολόκληρη την περιοχή. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και μαρτυρίες κόσμου ότι είδαν την Αρτεμη στην Αθήνα και στον Βόλο. Είμαι πεπεισμένος πως η Αρτεμις, αν μπορούσε, θα επικοινωνούσε με τη μητέρα της και τον πατέρα της, ο οποίος έκανε και ένα σοβαρό χειρουργείο και είναι επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του. Η Αρτεμις ήταν δεμένη με την οικογένειά της, δεν είχε κάποιο πρόβλημα και αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Κάνουμε έκκληση, όποιος έχει δει και γνωρίζει το παραμικρό για την Αρτεμη, να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα με την Αστυνομία και να μας βοηθήσει», μας είπε ο κ. Ντούγκας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας

Τα «λύτρα»

Η δημοσιοποίηση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 19χρονης κοπέλας έκανε αίσθηση στην κοινή γνώμη, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται να έβαλε ιδέες στο κεφάλι κάποιων επιτήδειων που άδραξαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν την οικογένειά της εκμεταλλευόμενοι την αγωνία τους για το παιδί τους. Πριν από λίγες ημέρες γραπτό μήνυμα (SMS) που στάλθηκε στο κινητό του αδελφού της προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στην οικογένεια: από τη μία, χαρά που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εξαφάνισης, από την άλλη, φόβο για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή της όσο ο χρόνος κυλάει. Μέχρι που τελικά το μόνο που έμεινε ήταν σκέτη απογοήτευση. Το μήνυμα από άγνωστο αποστολέα έθετε ως όρο επιστροφής της 19χρονης στο σπίτι το ποσό των 5.000 ευρώ. Αμέσως και με την παρότρυνση του δικηγόρου ο αδελφός της Αρτεμης έδωσε τα μηνύματα στην Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση, αλλά και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Ο αδελφός της 19χρονης δέχτηκε κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, που του έλεγαν πως αν καταβάλει 5.000 ευρώ τότε θα γυρίσει η αδελφή του στο σπίτι. Φυσικά, από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα δόθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω έρευνες. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον άγνωστο αποστολέα των γραπτών μηνυμάτων να μας δώσει ένα στοιχείο ζωής από την κοπέλα, αλλά εκείνος εξαφανίστηκε. Εμείς δώσαμε όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές και θα καταθέσουμε μήνυση για εκβιασμό και απάτη για τα SMS που δέχτηκε ο αδελφός της κοπέλας στο κινητό του. Θεωρώ ότι οι αρμόδιες αρχές που κάνουν την έρευνα είναι κοντά στο να εντοπίσουν τον άγνωστο αποστολέα των γραπτών μηνυμάτων, που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι γυναίκα», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας στο «ΘΕΜΑ».

Εκτός από την Αστυνομία αλλά και τους εθελοντές της Γραμμής Εξαφανίσεων Silver Alert που πασχίζουν να εντοπίσουν τη 19χρονη Αρτεμη, σημαντική είναι και η βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη. Η δημοσιογράφος-ερευνήτρια μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» πραγματοποίησε συνδέσεις από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Εκεί, στην ακριτική πόλη της βορειοανατολικής Ελλάδας, υπήρξαν και μαρτυρίες ότι είχαν δει μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της 19χρονης να κοιμάται ταλαιπωρημένη κοντά σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Σύμπτωση ή όχι, είναι αξιοσημείωτο ότι στην Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στον Στρατό ο πρώην σύντροφός της, με τον οποίο η Αρτεμις είχε χωρίσει το περασμένο καλοκαίρι. Ο νεαρός συνομίλησε με την Αγγελική Νικολούλη, μάλιστα, και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία επαφή με την πρώην σύντροφό του, ούτε γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκεται. Φυσικά οι έρευνες τόσο της Αστυνομίας όσο και της οικογένειας συνεχίζονται. Οι μαρτυρίες πολλές και ο χρόνος πιέζει να βρεθεί σύντομα η όμορφη Αρτεμις, με την ελπίδα ότι το γαλάζιο ριγέ αγαπημένο της πουκάμισο θα αποδειχθεί όντως το τυχερό της.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ