2020-12-05 13:50:24
Φωτογραφία για Γιατρός περιγράφει πώς μετέφεραν σε ειδική κάψουλα Έλληνα ασθενή από το Κιργιστάν
Ταξίδεψε στο Κιργιστάν για να παραλάβει, με το υπόλοιπο ιατρικό πλήρωμα αεροσκάφους έναν ασθενή με κορωνοϊό και να τον μεταφέρουν στη χώρα. Έμεινε μαζί με τους αλλους 8 ώρες χωρίς νερό ή ατομική υγιεινή, «με το βλέμμα στον ασθενή που είχε τεθεί σε καταστολή, αφού εμφάνισε σημεία κλειστοφοβίας, όταν έκλεισε η κάψουλα». Και τώρα, επιστρέφοντας στην Αθήνα, νιώθει μόνο περηφάνια, γιατί είναι μέλος μιας χώρας που θα προσέγγισε κάθε πολίτη της που έχει ανάγκη.

Ο λόγος για τον γιατρό Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, που σε μια συγκλονιστική περιγραφή που δημοσίευσε στο Facebook, εξήγησε πώς έγινε η αεροδιακομιδή ασθενούς 53 ετών με COVID 19 πνευμονία από το Κιργιστάν στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ο ασθενής τον ευχαρίστησε, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος του είπε ότι θα έφταναν και στην άλλη άκρη του κόσμου. Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι του Κιργιστάν τους κοιτούσαν « με απορία, αφού η νοοτροπία τους δεν επέτρεπε να κατανοήσουν πως ήταν δυνατό ένα αεροπλάνο με ιατρικό πλήρωμα να διανύσει 10.000 km για να παραλάβει έναν και μόνο άνθρωπο».


Η διακομιδή δεν ήταν εύκολη. Ο ασθενής έπρεπε να παραμείνει στην ειδική κάψουλα για 8 ώρες, ενώ το πλήρωμα ήταν πλήρως ντυμένο, ενώ έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστροφής «χωρίς νερό ή ατομική υγιεινή, με το βλέμμα στον ασθενή που είχε τεθεί σε καταστολή, αφού εμφάνισε σημεία κλειστοφοβίας, όταν έκλεισε η κάψουλα».

Στο τέλος παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αναφοράς.

«Επιστρέφοντας στην Αθήνα, μόνο περηφάνια μπορούσα να νιώθω, να αποτελώ μέλος μιας χώρας που θα προσέγγιζε τον κάθε πολίτη της που έχει ανάγκη, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αδιαφορώντας για τις δυσκολίες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

"Non unus est reliquis post" -Γιατρέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε ως εδώ για να με πάρετε. -Θα φτάναμε στην άλλη... anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ