2020-12-11 10:27:21
Φωτογραφία για Στο ανώτατο σκαλί ιεραρχίας της PMI πλέον ο Αντρέας Καλαντζόπουλος
Καθίσταται και επισήμως «ο ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής» μετά την απόφαση να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ μετά την συνταξιοδότηση του Λουίς Καμιλέρι – Τι έλεγε για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την Παπαστράτος στο πάνελ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα

Λίγες ημέρες μετά την συμμετοχή του σε μία πολύ θερμή συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου γύρω απ’ τις επενδύσεις στην Ελλάδα και το ρόλο Ελλήνων στελεχών της διασποράς ο Αντρέας Καλατζόπουλος ετοιμάζεται να ανέβει ένα ακόμα σκαλί φθάνοντας πλέον στην κορυφή της ιεραρχίας της Phillip Morris International.

Και τούτο διότι χθες αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού Προέδρου του ΔΣ της πολυεθνικής μετά την συνταξιοδότηση του Λουίς Καμιλέρι. Η τοποθέτηση του αναμένεται να εγκριθεί απ’ την ΓΣ των μετόχων τον προσεχή Μάιο. Ως εκ τούτου ο κ. Καλαντζόπουλος γίνεται πλέον ο «ισχυρός άνδρας της PMI».


Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην οποία σήμερα βρίσκεται θα καλύψει ο νυν γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Γιάτσεκ Όλτσακ.

Σύμφωνα με την Philip Morris International, η επιλογή των προσώπων κινείται στην κατεύθυνση της ομαλής διαδοχής και της συνέχειας της ηγεσίας της εταιρείας. Και τούτο διότι οι κ.κ. Καμιλιέρι, Καλαντζόπουλος και Όλτσακ συνεργάστηκαν στενά απ’ τη στιγμή που η PMI κατέστη ανεξάρτητη εταιρεία. «Μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα, και υπό την ηγεσία τους, η PMI επέτυχε σημαντικά κατορθώματα, περιλαμβανομένου του επιχειρηματικού μετασχηματισμού και της αδιαμφισβήτητης ηγετικής της θέσης στην κατηγορία των smoke free προϊόντων».

Η συζήτησή του Αντρέα Καλατζόπουλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το πρόσφατο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Ο μετασχηματισμός του ομίλου και η Παπαστράτος

Σημειώνεται ότι ο Αντρέας Καλαντζόπουλος, που ηγήθηκε επί 7 χρόνια της PMI, σχεδίασε και υλοποίησε το smoke free μέλλον της εταιρείας προς καλύτερες εναλλακτικές από το τσιγάρο.

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αποτέλεσε τον καταλύτη ώστε να προχωρήσει ο μετασχηματισμός της ιστορικής καπνοβιομηχανίας της χώρας, και θυγατρική της PMI, Παπαστράτος. Με αυτό τον τρόπο κατέστησε το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο ένα απ’ τα συνολικά τρία που διαθέτει σήμερα ο όμιλος στον κόσμο για την αποκλειστική παραγωγή προϊόντων θερμαινόμενου καπνού.

«Η Παπαστράτος, η θυγατρική της PMI στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας εδώ και 90 χρόνια», είχε πει ο κ. Καλαντζόπουλος στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας: «Ως PMI έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα σε φυσικές εγκαταστάσεις, με την τελευταία μας επένδυση να ξεκίνησε το 2017 όταν μετατρέψαμε ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, με εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες. Καθώς το προϊόν μας μεγαλώνει, αυξάνονται οι δυνατότητες επέκτασης και για το εργοστάσιο. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο προϊόν και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τόσο όσον αφορά τους ελέγχους ποιότητας όσο και την αποτελεσματικότητα της εγκατάστασης παραγωγής».

Από τον Πύργο Ηλείας στην κορυφή

Για την τοποθέτηση του πλέον στην κορυφή της ιεραρχίας της PMI ο κ. Καλαντζόπουλος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ακολουθώ τα βήματα του Προέδρου μας και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Λουίς Καμιλέρι. Εκ μέρους όλης της ηγετικής ομάδας της PMI, θα ήθελα να εκφράσω εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μας για τις εκπληκτικές συνεισφορές του στην επιτυχία της εταιρείας μας και για την ηγεσία, την καθοδήγηση, την αφοσίωση και, πάνω απ ‘όλα, τον ανθρωπισμό του. Πέρα από απαράμιλλο στέλεχος, όλοι θα χάσουμε ένα εξαιρετικό άτομο και έναν φίλο».

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας μου ως Διευθύνων Σύμβουλος, προετοιμάσαμε την PMI για το μέλλον και δημιουργήσαμε καλύτερες, βασισμένες στην επιστήμη επιλογές για εκείνους τους ενήλικες που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Έχουμε το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στον κόσμο σε καπνίζοντα και άκαπνα προϊόντα, μία εξαιρετική ομάδα διοίκησης και έναν παγκόσμιο οργανισμό υψηλών αποδόσεων, που μαθαίνει γρήγορα. Είμαστε τέλεια τοποθετημένοι για συνεχή επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδω την ευθύνη του CEO στον Γιάτσεκ. Έχοντας συνεργαστεί στενά μαζί του για δεκαετίες, γνωρίζω καλά ότι το πάθος του για την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας, η επιθυμία του για αποτελέσματα, η βαθιά γνώση των προϊόντων, των συστημάτων, των αξιών και των επενδυτών τον καθιστούν τον ιδανικό ηγέτη που θα διασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και θα αποδώσει αξία στους μετόχους.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Διοικητικό μας Συμβούλιο, τα ανώτερα στελέχη, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους για την υποστήριξή τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκτελεστικής μου σταδιοδρομίας. Ήσασταν μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης και δύναμης και αισθάνομαι τιμή που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σας.»

Ο 63χρονος Αντρέας Καλαντζόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε σε Ελβετία και Γαλλία, σταδιοδρόμησε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τα τελευταία επτά έτη κρατάει το τιμόνι του πολυεθνικού κολοσσού Philip Morris International (PMI). Μαζί με τον Άλμπερτ Μπουρλά, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer σήμερα θεωρούνται οι πλέον πετυχημένοι Έλληνες μάνατζερς, αφού διοικούν κορυφαίες στο είδος τους πολυεθνικές.

Σημειώνεται πως η Philip Morris International, με διάσημα brands όπως το Marlboro, διαθέτει σήμερα κεφαλαιοποίηση που διαμορφώνεται σήμερα στα 132 δισ. δολάρια. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ