2020-12-18 08:11:41
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Πρώτη αιτία θανάτου ο κορωνοϊός                 Άγριο σφυροκόπημα δέχονται οι ΗΠΑ από την επέλαση της πανδημίας, όπως αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τον καθημερινό τραγικό απολογισμό των θυμάτων. Σε έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρική
Άγριο σφυροκόπημα δέχονται οι ΗΠΑ από την επέλαση της πανδημίας, όπως αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τον καθημερινό τραγικό απολογισμό των θυμάτων. Σε έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης και βασίστηκε σε στοιχεία των Κέντρων Ελέγχουν και Πρόληψης Ασθενειών, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, ο κορωνοϊός ανδείχθηκε σε πρώτη αιτία θανάτου, ξεπερνώντας ακόμη και τις καρδιακές παθήσεις όπως και τον καρκίνο.

Ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα, με τους νεκρούς συνολικά να ξεπερνούν τους 300.000.

Σε μια, δε, ημέρα, την χθεσινή, κατέληξαν πάνω από 3.600 Αμερικανοί από κορωνοϊό.

Την τελευταία εβδομάδα περί τους 2.400 πέθαιναν καθημερινά από τη φονική νόσο.

Τρόμο προκαλεί το συμπέρασμα της έρευνας ότι η ασθένεια Covid-19 στοιχίζει ζωές κατά 1,4 φορές περισσότερο από τις παθήσεις καρδιάς και 1,5 φορές από τον καρκίνο.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί για την πορεία της νόσου στις ΗΠΑ τις γιορτές, με τις εικόνες συνωστιμού να είναι πιθανό να γίνουν ορατές και τη λίστα των θυμάτων να αυξηθεί όπως ακριβώς συνέβη και μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προς νέο lockdown την Πρωτοχρονιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς νέο lockdown την Πρωτοχρονιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ