2020-12-19 17:51:01
Φωτογραφία για Απίστευτη εξέλιξη. Δεν πρόλαβε ο Κούβελας να απαντήσει στον ειρωνικό Μόσιαλο και η απάντηση ήρθε από τον Καναδά, για τα μονοκλωνικά

medlabnews.gr iatrikanea 

 «Με τα αντισώματα της Lilly και της Regeneron που έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούσαμε να σώζουμε πολλές ζωές», υποστηρίζει εδώ και καιρό ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος αναρωτιέται, γιατί βιαζόμαστε για ένα εμβόλιο που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς (ΕΔΩ) και όχι για αυτά τα φάρμακα (ΕΔΩ).

Μάλιστα προσφάτως αντιμετώπισε, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, την ειρωνεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλου, ο οποίος ορίστηκε από την κυβέρνηση εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό και μάλιστα θα συμμετάσχει σε δεκαμελή ομάδα  εμπειρογνωμόνων του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος είχε γράψει μεταξύ άλλων (ΕΔΩ) σε σχέση με την πρόταση Κούβελα για τα μονοκλωνικά φάρμακα:

«Ο Καναδός πρωθυπουργός που είναι και δίπλα στην Αμερική αφήνει τους Καναδούς να υποφέρουν. Άσπλαχνος άνθρωπος ο Τριντό. Χορεύει καλύτερα και από τους Ινδούς στο Μπόλιγουντ αλλά τα μονοκλωνικά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα. Στην ψωροκώσταινα βέβαια είμαστε μεγάλοι παίχτες. Έχουμε καταλάβει ότι βρέχει μονοκλωνικά και κάποιοι δεν μας αφήνουν να τα αγοράσουμε για να σωθούμε. Ποιος Τριντό τώρα και ποια Μέρκελ. Άντε γειά».

ΩΣΤΟΣΟ, ο κ. Κούβελας, με λακωνικό τρόπο, ανήρτησε στο facebook είδηση του πρακτορείου Reuters, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ από τις 20. Νοεμβρίου, πως η εταιρεία Lilly θα τροφοδοτήσει τον Καναδά με 25.000 δόσεις του φαρμάκου αντισωμάτων, πληρώνοντας 25 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα τι έχει να πει άραγε ο κ. Μόσιαλος;;; Αυτούς διορίζουν στην κυβέρνηση σε σχέση με την Υγεία μας;;;

Δείτε την ανάρτησή του με το σχόλιο: «Και να οι Καναδοί παίρνουν! Επίσημα. Fake news ότι μόνο «εμείς» τα θέλουμε!»

Πότε παίρνει κανείς τα εν λόγω αντισώματα; «Πριν δυσκολέψουν τα πράγματα, κατά τις πρώτες μέρες», αναφέρει ο Δ. Κούβελας στην ΕΦΣΥΝ και συνεχίζει: «Χορηγείται στους ασθενείς που θεωρούμε ότι θα επιδεινωθούν. Είναι αδρανοποιητικά του ιού».

Σύμφωνα με τον FDA, τα αντισώματα έχουν ένδειξη «για την θεραπεία ήπιας έως μέτριας Covid-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς (12 ετών και άνω, που ζυγίζουν τουλάχιστον 40 κιλά) με θετικά αποτελέσματα μοριακού ελέγχου SARS-CoV-2 και που έχουν υψηλό κίνδυνο να προχωρήσουν σε σοβαρό Covid-19. Περιλαμβάνονται οι 65 ετών και άνω ή τα άτομα που έχουν ορισμένες χρόνιες παθήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, η ποσότητα των φαρμάκων είναι επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

ΑΡΑ: Υπάρχουν δύο φάρμακα, τα οποία έχουν πάρει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία και έχουν την δυνατότητα να αδρανοποιούν τον ιό, να θεραπεύουν. Δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις που ο ιός προσβάλλει σοβαρά τον οργανισμό. ΩΣΤΟΣΟ, σε μία ήπια ή μέση κατάσταση, πριν δηλαδή διασωληνωθεί ο ασθενής, βοηθούν (λεπτομέρειες ΕΔΩ). Έχει πάρει και ο Καναδάς, παρά τις ειρωνείες του κ. Μόσιαλου!!!

Πώς χορηγείται το φάρμακο σύμφωνα με τον κ. Κούβελα; Με την διαδικασία της αργής ενδοφλέβιας έγχυσης διάρκειας μίας ώρας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες; Ήπιες, κυρίως στο σημείο της ένεσης.

Κόστος; Γνωρίζουμε ότι στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 1.200 δολάρια.

Είναι ακριβό; Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται. Δημοσιευμένες μελέτες, εξάλλου, δείχνουν ότι το κόστος ενός κρεβατιού ΜΕΘ την ημέρα είναι 500 ευρώ, ενώ η νοσηλεία για τον Covid-19 είναι 10-15 μέρες.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ