2020-12-20 13:28:10
Φωτογραφία για New York Times επικρίνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Γιάννη Λαγό


Η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ασυλία του παραμένει σε ισχύ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρά την καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη

Άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, The New York Times, αφιερώνει εκτεταμένο ρεπορτάζ για τον Γιάννη Λαγό ασκώντας κριτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού παρά την καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει σε ισχύ η ασυλία του, ενώ οι διαδικασίες καθυστερούν σε προβληματικό βαθμό.

Η αρθρογράφος, αναφέρει και το πρόσφατο περιστατικό στο τέλος του Νοεμβρίου όταν το προεδρείο του επέτρεψε να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τουρκική παραβατικότητα. Η σφοδρή αντίδραση του Έλληνα ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν χαρακτηριστική. Ζητώντας τον λόγο αμέσως μετά, εξοργισμένος αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν κάποιος που καταδικάζεται για τέτοια σοβαρά εγκλήματα να πάρει τον λόγο του μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» σημειώνοντας ότι είναι ντροπή αυτό που συνέβη.


Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του έτσι ώστε οι βελγικές αρχές να τον συλλάβουν και να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, η διαδικασία καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών αλλά και λόγω της πανδημίας, που έχει πάει τις διαδικασίες πίσω.

Ο Ιωάννης Λαγός μάλιστα, είχε στείλει mail στους The New York Times, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει η άρση της ασυλίας του διότι όπως λέει είναι πολιτική η δίωξη εις βάρος του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός του πως ευρωπαϊκή χώρα έχει δηλώσει πρόθυμη να του δώσει πολιτικό άσυλο, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Μιλώντας για τη δίκη, στο ρεπορτάζ αναφέρεται η ιστορικότητα της αλλά και η φυγή του Χρήστου Παππά που καταζητείται και παραμένει άφαντος. Την ίδια ώρα, ο Λαγός απολαμβάνει όλα τα προνόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία βέβαια κατηγορούσε. Λαμβάνει 13.000 ευρώ μισθό μηνιαίως και επιδόματα.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες ευρωβουλευτές εξοργισμένοι για την καθυστέρηση της έκδοσης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και άλλων ευρωβουλευτών από άλλες χώρες λόγω της κωλυσιεργίας που παρατηρείται. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ