2020-12-22 00:33:16
Φωτογραφία για Υπόθεση Κατασκοπείας - Προφυλακιστέοι μάγειρας και διπλωματικός υπάλληλος
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά από τις «μαραθώνιες» απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος μάγειρας που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που εξιχνιάστηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη σημαντική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, κατέθεταν επί περίπου δυόμιση ώρες ο καθένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται για τη δράση τους σε Ρόδο και Καστελόριζο, ενώ επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ο 35χρονος προξενικός υπάλληλος αλλά και ο 52χρονος μάγειρας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ο 35χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται περιγράφοντας μάλιστα με λεπτομέρειες τον τρόπο που τον είχε προσεγγίσει ο διπλωματικός υπάλληλος με σκοπό να του δίδει πληροφορίες για τις κινήσεις ελληνικών πολεμικών πλοίων.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ