2020-12-22 00:34:55
Φωτογραφία για Αποκάλεσε «Κατεστραμμένο δικτάτορα» τον Ερντογάν και του ζητάει χρηματική αποζημίωση
Στα ύψη η πολιτική κόντρα στην Τουρκία

Αποκάλεσε τον Ερντογάν «κατεστραμμένο δικτάτορα» και «επίδοξο Φράνκο» και ο Τούρκος πρόεδρος του ζητάει αποζημίωση 250 χιλ. τουρκικών λιρών.

Η κόντρα ανάμεσα στον αναπληρωτή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP Οζγκιούρ Οζέλ και του Ταγίπ Ερντογάν, καλά κρατεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε την αντιπολίτευση «πέμπτη φάλαγγα» που δρα κατά των συμφερόντων της χώρας Ο Οζέλ, υπενθυμίζοντας πως πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο ήταν ο Ισπανός δικτάτορας Φράνκο, επέστρεψε τις ύβρεις στον Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τον «διεφθαρμένο δικτάτορα» και «επίδοξο Φράνκο», δηλαδή πως θέλει να μοιάσει τον Ισπανό δικτάτορα.

«Όταν ο πρόεδρος της χώρας αποκαλεί την αντιπολίτευση «Πέμπτη φάλαγγα», του απαντάμε πως είναι διεφθαρμένος δικτάτορας. Αν πρέπει να διορθώσουμε κάτι, τότε διορθώνω το διεφθαρμένος. Είναι δικτάτορας» δήλωσε ο Οζέλ, ανεβάζοντας τους τόνους τις τουρκικής αντιπολίτευσης.

«Ένα πρόσωπο που είναι εχθρός της εθνικής βούλησης έχει περάσει τα δημοκρατικά όρια, αποκαλώντας τον πρόεδρο δικτάτορα. Το να αποκαλεί τον πρόεδρό μας, ο οποίος έχει κερδίσει εκλογές ξανά και ξανά, «δικτάτορα» είναι μια δραστηριότητα της «Πέμπτης φάλαγγας». Ο πρόεδρος μας είναι και αρχιστράτηγος του στρατού μας. Είναι όμως «κλόουν» όποιος τον αποκαλεί ‘‘κατεστραμμένο δικτάτορα’’», απάντησε στον Οζέλ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, Εμίν Ακμπάσογου. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ