2020-12-22 04:00:34
Φωτογραφία για Προσοχή Αποσύρεται από όλη την Ευρώπη Αντισηπτικό Χεριών που είναι επικίνδυνο. Δείτε ποιο

 

medlabnews.gr iatrikanea

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση τους καταναλωτές, ότι μεγάλες ποσότητες ενός διαδεδομένου αντισηπτικού προϊόντος για τα χέρια έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το εν λόγω αντισηπτικό, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έχει προέλευση την Τουρκία και σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους των ιρλανδικών αρχών βρέθηκε να περιέχει υψηλά επίπεδα μεθανόλης.

Πρόκειται για το αντισηπτικό προϊόν VIRAPRO, το οποίο βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία:

Η χρήση απολυμαντικού χεριών που περιέχουν μεθανόλη, όπως το VIRAPRO, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:πονοκεφάλουςθολή όρασηναυτίαέμετοαπώλεια συντονισμού καιμειωμένο επίπεδο συνείδησηςΕπίσης έχει άμεση τοξική επίδραση στα οπτικό νεύρο και η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση

Μέχρι σήμερα η OLAF δεν έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για διαπιστωμένη διακίνηση του προϊόντος εντός της ελληνικής αγοράς. Ωστόσο δεν αποκλείεται το προϊόν να έχει διοχετευτεί με κάποιον τρόπο και στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό καλούνται οι καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Αντισηπτικό VIRAPRO: Το χρονικό της κατάσχεσής του σε όλη την Ευρώπη

Τον περασμένο Αύγουστο, η OLAF έλαβε λεπτομερείς πληροφορίες από τις αρχές της Δανίας σχετικά με την κατάσχεση 6.000 λίτρων απολυμαντικού χεριών με προέλευση την Τουρκία. Η OLAF μετέδωσε τις πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.


medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ