2020-12-22 08:17:59
Φωτογραφία για Αγόραζαν αυτοκίνητα και δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ!
Σπείρα από την Κρήτη κατάφερε να αποκτήσει εκατοντάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με online μεταφορές χρημάτων που μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζονταν! Απίστευτη και όμως ελληνική μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση που απασχολεί πολλούς εμπόρους καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τους αναγκάζει να μεταβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις δικαστικές αίθουσες η οποία έχει να κάνει με αγορά οχημάτων με online μεταφορά χρημάτων που στη συνέχεια εξαφανίζονταν!

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr σπείρα από την Κρήτη είχε στήσει μια πολύ μελετημένη κομπίνα στην οποία όπως φαίνεται συμμετείχε και κάποιος τραπεζικός υπάλληλος μέσω της οποία αγόραζαν αυτοκίνητα χωρίς όμως να τα… πληρώνουν!

Αρχικά τα μέλη της σπείρας συνήθως στα μέσα της εβδομάδας επικοινωνούσαν με διάφορους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τηλεφωνικά έκαναν κράτηση σε 5 έως και 20 αυτοκίνητα που τους ενδιέφεραν από κάθε εμπορία αυτοκινήτων. Στη συνέχεια την ίδια ημέρα μετέφεραν ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του εμπόρου μια προκαταβολή ύψους από 1.000 έως 2.000 ευρώ ώστε να δεσμευθούν τα οχήματα από τον έμπορο που τα πωλούσε.


Μετά από 2 ημέρες και πάντα Παρασκευή τα μέλη της σπείρας επισκέπτονταν τις εμπορίες μεταχειρισμένων για να παραλάβουν τα οχήματα και να πραγματοποιήσουν την εξόφλησή τους ηλεκτρονικά.

Μάλιστα εμφανίζονταν πολύ ευδιάθετοι και φαίνονταν ότι είχαν πάρα πολλά χρήματα. Κατόπιν αφού μετέφεραν τα χρήματα στον λογαριασμό των εμπόρων αυτοκινήτων και φαίνονταν στους λογαριασμούς τους ολοκλήρωναν τις διαδικασίες της αγοραπωλησίας και φόρτωναν τα οχήματα σε νταλίκα και έφευγαν.

Το δράμα για τους εμπόρους θύματα ξεκινούσε τη Δευτέρα καθώς η τράπεζα στην οποία φαίνονταν ότι είχε γίνει η κατάθεση των χρημάτων επικοινωνούσε μαζί τους και τους ανακοίνωνε ότι η online κατάθεση δεν αφορούσε σε μετρητά αλλά σε κατάθεση επιταγής η οποία βέβαια αποδείχθηκε ότι ήταν ακάλυπτη!

Με αυτό τον τρόπο η σπείρα κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες εμπόρους αποκτώντας εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία προφανώς και έχουν μεταπωλήσει σε ιδιώτες καταναλωτές αλλά και άλλους εμπόρους εισπράττοντας ζεστό χρήμα ενώ οι έμποροι από τους οποίους προμηθεύτηκαν τα οχήματα αναζητούν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η σπείρα με κάποιο συνεργό που είχε στην τράπεζα κατάφερνε την κατάθεση των επιταγών να την κάνει να φαίνεται κατάθεση μετρητών ώστε να μπορούν να ξεγελούν τους εμπόρους από τους οποίους αποκτούσαν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ουσιαστικά χωρίς να πληρώνουν τίποτα!

Οι εξαπατημένοι έμποροι βρίσκονται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα όλοι μαζί στις δικαστικές αίθουσες ενώ η λίστα με τα θύματα συνεχώς μακραίνει…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ