2020-12-22 08:21:42
Φωτογραφία για Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της επίθεσης στη συναγωγή του Χάλε
 Ο 28χρονος Γερμανός, αντισημίτης και μισογύνης, κρίθηκε ένοχος «για δύο δολοφονίες» και για πολλές απόπειρες δολοφονίας κατά την επίθεση της 9ης Οκτωβρίου 2019 Ο εξτρεμιστής, δράστης της επίθεσης κατά της συναγωγής του Χάλε στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο, καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, η οποία συνοδεύεται με ελάχιστο όριο ποινής ασφαλείας 15 ετών.

Ο Στέφαν Μπαλιέ, 28χρονος Γερμανός, αντισημίτης και μισογύνης, κρίθηκε ένοχος «για δύο δολοφονίες» και για πολλές απόπειρες δολοφονίας κατά την επίθεση της 9ης Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου του Μαγδεμβούργου (Σαξωνία-Ανχαλτ).

Θυμίζεται πως ο νεαρός νεοναζί επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, που ήταν γεμάτη κόσμο λόγω της ιερής ημέρας του Yom Kippur, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέταξε τουλάχιστον μία χειροβομβίδα και πυροβόλησε έναν τυχαίο περαστικό, πριν κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα, το οποίο ανήκει σε τουρκική οικογένεια. Εκεί σκότωσε ένα άτομο ακόμη.

Αρχικά, είχε καταφέρει να διαφύγει, χρησιμοποιώντας ταξί. Αργότερα όμως συνελήφθη, καθώς το ταξί τράκαρε με φορτηγό. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ