2020-12-22 16:56:40
Φωτογραφία για Ευχές του Πολιτευτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας,  ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  για την εορτή των Χριστουγέννων.
"Ένας Χριστός φυγάς στην γη της Φαραωνικής δυναστείας τού Ισραήλ, ελευθερωτής της ανθρωπότητας. 

Μία γέννηση, αναγέννησις του κόσμου." Διαβάστε περισσότερα » 

Η αρχή και το τέλος της Ιστορίας είναι ένας κύκλος συνάντησης του τυχαίου και του μοιραίου μέχρι να σφραγισθεί το τέλος της. 

Γι' αυτό και η αλήθεια της Ιστορίας κρύβεται πάντοτε στα μικρά γράμματά της διότι εκεί υπάρχει συγκεντρωμένη ολόκληρη η δύναμή της.. Μια τέτοια κρυμμένη δύναμη, όχι τόσο τυχαία αλλά μοιραία, είναι η ιστορία της επιστροφής ενός σαρκωμένου Θεού στην γη τής Αιγύπτου, στον χώρο εκείνον όπου είχε χαρίσει την Ελευθερία στο γένος του Ισραήλ, από την Φαραωνική δουλεία. 

Ο ίδιος Θεός, ως σαρκωμένη αγάπη, θέλοντας να ολοκληρώσει το έργο τής Σωτηρίας της ανθρωπότητας, προφυλάσεται από τους διώκτες Του αλλά δεν κρύβεται, ώστε να συναντηθεί μαζί της. 

Ζητά την αποδοχή της, "την ευδοκία της" για να της χαρίσει την Σωτηρία της. 


Ενδύεται, κατά την γέννησή Του, την ανθρώπινη σάρκα ώστε να συνεχίσει το σωτηριολογικό Του έργο οδηγώντας την σε μια νέα Γή, επαγγελία λύτρωσης. 

Για το ανθρώπινο γένος στρώνει ένα νέο τραπέζι με το "νέο μάννα", την σάρκα και το αίμα Του έτσι ώστε να χορτάσει τον κόσμο με τα αγαθά τής αγάπης, της ειρήνης, της ευτυχίας, της ελευθερίας και τέλος, της απαλλαγής του από τα δεσμά τού θανάτου. 

Η γέννησή Του, αφθαρτοποιεί την ύλη και οδηγεί την ανθρωπότητα στη νέα γη της επαγγελίας, αυτήν του Παραδείσου. 

Εύχομαι στις Αιτωλοακαρνάνισσες και τους Αιτωλοακαρνάνες, καλά Χριστούγενννα με υγεία. 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ