2020-12-24 11:24:11
Φωτογραφία για Χουάν Κάρλος: Αυτοεξόριστος σε σουίτα στο Αμπού Ντάμπι - Θα καταδικάσει ο βασιλιάς Φελίπε τον πατέρα του;
«Τελεσίγραφο» των Podemos στον βασιλιά να πάρει θέση στη χριστουγεννιάτικη ομιλία του γιατί, αν δεν το πράξει «η μοναρχία θα έχει χάσει τον λόγο της ύπαρξής της» Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, μόλις δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, καθώς το αριστερό κόμμα των Podemos του ασκεί πιέσεις να καταδικάσει την εμπλοκή του 82χρονου πατέρα του, Χουάν Κάρλος, στην χριστουγεννιάτικη ομιλία του προς τον λαό, την οποία θα εκφωνήσει την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το κόμμα των Podemos, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, κάλεσε τον βασιλιά «να καταδικάσει αυτές τις οικονομικές ανωμαλίες που αποδίδονται όχι μόνο στον τέως μονάρχη, αλλά, επίσης, και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να υπερασπιστεί την ανάγκη για μια ενδελεχή και πλήρη έρευνα».

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος των Podemos, Τζεράρντο Πισαρέλλο, ζήτησε από τον βασιλιά Φελίπε με την χριστουγεννιάτικη ομιλία του «να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και σε άλλους θεσμούς πως υπάρχει διαφάνεια και πως κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει ευνοϊκή μεταχείριση»
. Μάλιστα, ο Πισαρέλλο τόνισε πως αν ο βασιλιάς δεν ασκήσει κριτική στις πράξεις του πατέρα του κατά την διάρκεια της ομιλίας του, «η μοναρχία θα έχει χάσει τον λόγο της ύπαρξής της».

Ο Χουάν Κάρλος με την βασίλισσα Σοφία σε παλαιότερη φωτογραφία τους.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου των Podemos αποτελούν συνέχεια των πιέσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο βασιλιάς της Ισπανίας από το αριστερό κόμμα της κυβέρνησης συνασπισμού να επιβάλλει κυρώσεις στον αυτοεξόριστο στο Αμπού Ντάμπι, Χουάν Κάρλος, στην ομιλία που θα εκφωνήσει την παραμονή των Χριστουγέννων στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα).

Ο Χουάν Κάρλος με μια από τις ερωμένες του.

Ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος εδώ και αρκετά χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με οικονομικά σκάνδαλα αλλά τον περασμένο Μάρτιο και εν μέσω πανδημίας ο βασιλιάς Φελίπε αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα του και έκοψε το ετήσιο εισόδημα που λάμβανε από το παλάτι ο Χουάν Κάρλος, ύψους 194.000 ευρώ. Στις αρχές Αυγούστου ο Χουάν Κάρλος, που σχεδόν επί 40 χρόνια υπηρέτησε τη μοναρχία, αυτοεξορίστηκε και επί δύο εβδομάδες παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ο τόπος της εξορίας του, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως είχε ζητήσει καταφύγιο σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Αμπού Ντάμπι.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, που παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014, με επιστολή του προς τον βασιλιά στις 3 Αυγούστου, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη χώρα του για να σώσει τη μοναρχία, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ