2020-12-24 11:56:42
Φωτογραφία για Tα χταπόδια «περπατούν» στον πυθμένα της θάλασσας στα δυο τους... πλοκάμια!


Όλοι γνωρίζουν -φανταζόμαστε- ότι το παραδοσιακό χταπόδι έχει οκτώ πλοκάμια με βεντούζες. Είναι, αν μη τι άλλο, λίγο... εξωγήινος! Ωστόσο, ορισμένοι βιολόγοι πιστεύουν ότι η σκέψη μας πρέπει να αλλάξει. Αυτοί οι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν τώρα ότι πρέπει να αναφέρουμε έξι από τα πλοκάμια ως «χέρια» και τα δύο πίσω πλοκάμια ως «πόδια».

Πλάνα, που έδωσε στη δημοσιότητα το Discovery Channel, δείχνουν πώς ένα χταπόδι καταφέρνει να κινηθεί γρήγορα κατά μήκος του πυθμένα του ωκεανού, φαινομενικά περπατώντας!

Όπως έγραψε κάποιος κάτω από το βίντεο, «απλώς δεν σταματούν ποτέ να να μας εκπλήσσουν αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα σε αυτόν εκπληκτικό πλανήτη».

Τα περισσότερα χταπόδια κολυμπούν στην ανοιχτή θάλασσα «ρουφώντας νερό στο σώμα τους και ''πυροβολώντας'' από έναν σωλήνα, που ονομάζεται σιφόνι, γεγονός που τους δίνει ώθηση», σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ζώων.

Ωστόσο, μια μελέτη του 2005 αποκάλυψε πώς προτιμούν να «περπατούν» όταν ταξιδεύουν και ειδικά όταν προσπαθούν να αποφύγουν τα αρπακτικά. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lada Niva Travel
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lada Niva Travel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ