2020-12-28 02:40:27
Φωτογραφία για Κούβελας: Που συστήνει το εμβόλιο και που όχι. Το lockdown οδηγεί σε φτωχοποίηση

medlabnews.gr iatrikanea

Θέση κατά του lockdown, «που οδηγεί σε φτωχοποίηση και μάλιστα στην πλάτη της επιστήμης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πήρε ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Με δημόσια τοποθέτησή του εξήγησε παράλληλα τις σκέψεις του για το νέο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, τονίζοντας σε ποιες ομάδες του πληθυσμού συστήνεται και σε ποιες όχι. 

H ανάρτηση του Δημήτρη Κούβελα:

«Απάντηση σε φίλη, καλύπτει όμως πολλούς που ρωτούν τα ίδια, αν δηλαδή εγώ εγκρίνω τον εμβολιασμό: Αγαπητή μου, εγώ δεν εγκρίνω τίποτα

. Αυτό που εγώ ανέφερα είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο, είναι :1. εξαιρετικά ασφαλές και ως σύνθεση και ως αποτέλεσμα. Όσοι «ειδικοί» διέδιδαν, πριν την άδεια, ότι είναι ασφαλές, απλώς εξέφραζαν επιθυμία. Όσοι μετά, απλά ταυτίζονται με τον ΕΜΑ, και πάλι χωρίς να ξέρουν, κυρίως εκφράζοντας πολιτική άποψη. 2. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω το τι θα συμβεί σε 7,5 δις ανθρώπους 1 προς 1 και σε τι βάθος χρόνου. Αν κάποιος «ξέρει» ας μας πει και που το βασίζει. 3. Σίγουρα το συστήνω στον 90 χρόνο πατέρα μου, ο οποίος αν προσβληθεί πιθανώς να πεθάνει. 4. Σίγουρα δεν το συστήνω σε κάποιον που έχει νοσήσει ήδη, χωρίς να το αποτρέπω. 5. Σίγουρα δεν το συστήνω, μέχρι να βεβαιωθούμε, σε ασθενείς με αυτοάνοσα ή φλεγμονώδη νοσήματα. 6. Σίγουρα δεν επιθυμώ να είναι υποχρεωτικό τίποτα και κυρίως δεν το θεωρώ γενικό αγαθό. Πρέπει τα κράτη να επανεξετάσουν, με βάση επιδημιολογικά δεδομένα σε τι πληθυσμό θα αποζημιώνεται, όπως όλα τα εμβόλια και φάρμακα. Εγώ δηλαδή θα το έκανα μετά από ανάλυση, όχι ασφάλειας, αλλά κόστους/οφέλους Τέλος δεν αλλάζει τίποτα, όσον αφορά στη πίεση για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αντιθέτως, ακόμη και για τον εμβολιασμό, προκύπτουν τεράστια θέματα, λόγω της απουσίας της. Τέλος πάση θυσία το lockdown πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να συνεχίζουν να κεφαλαιοποιούν κάποιοι και να φτωχοποιούνται οι περισσότεροι και όλο αυτό στημένο στην «πλάτη» της επιστήμης».


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ