2020-12-29 14:20:03
Φωτογραφία για Το λερωμένο… κασκορσέ του Τσιόδρα και τα πραγματικά προβλήματα

 medlabnews.gr iatrikanea

Πολύ ωραία εξελίσσεται η συζήτηση για τον κοροναϊό, την πανδημία, τα εμβόλια και τις επιπτώσεις στη ζωή μας.

Και πολύ ενδιαφέρον έχει το… ενδιαφέρον μιας μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Και δεν είναι και λίγα.

Διότι όταν σκοτώνονται στο διαδίκτυο για το… λερωμένο φανελάκι του Σωτήρη Τσιόδρα, τότε μάλλον έχει «σαπίσει» η κοινωνία.

Όταν  νούμερο ένα θέμα τις μέρες των Χριστουγέννων είναι ο… ιστορικός συμβιβασμός Βίσση – Βανδή και το πεταχτό φιλί στο στόμα, τότε κάπου έχουμε σοβαρό πρόβλημα, ψυχοπαθολογικού χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, και σε όλο τον κόσμο, συμβαίνουν πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα.

Ναι, ο εμβολιασμός είναι ένα από αυτά. Η μάχη της επιστήμης με τον σκοταδισμό, είναι ένα από αυτά.

Ναι, ο συμβολικός εμβολιασμός των πολιτικών, του μητροπολίτη, των υγειονομικών, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός. Ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορούν να εμπιστευτούν τους επιστήμονες.

Και μπράβο και στον Τσίπρα που πήγε, το έκανε και μίλησε για την ασφάλεια του εμβολίου. Μπράβο σε όλους εκείνους που σπεύδουν να στείλουν το μήνυμα που πρέπει να στείλουν. Ένα μήνυμα που έχει χαθεί μες στην πολλή συνάφεια.

Ένα μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας που έχει χαθεί μέσα σε μια ενδεχομένως πρόχειρη επικοινωνιακή διαχείριση της καμπάνιας για το εμβόλιο σε συνδυασμό με τις χιλιάδες ψεκασμένες θεωρίες που διακινούνται.

Αλλωστε, το νέο πεδίον δόξης λαμπρό για τους «ειδικούς» του ανώνυμου διαδικτύου είναι ότι όσοι έκαναν το εμβόλιο το έκαναν με… φυσιολογικό ορό. Διότι η… παγκόσμια συνωμοσία χρειάζεται και αυτούς που θα την στηρίξουν.

Μέχρι πρότινος τα εμβόλια δεν μπορούσαν να παραχθούν τόσο νωρίς. Μετά ήταν επικίνδυνα, τσιπαρισμένα ή θα μας άλλαζαν το DNA. Τώρα είναι απλά φυσιολογικός ορός που κάνουν οι «ξεπουλημένοι» πολιτικοί για να πείσουν το λαό που, όμως… δεν τρώει σανό. Γιατί είναι περιούσιος, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Ασχολούμαστε και με το φανελάκι (ή κασκορσέ) του Τσιόδρα. Λες και περιμέναμε από αυτόν τον καλό, ευγενικό, συντηρητικό, προσηνή αλλά και σπουδαίο επιστήμονα κάτι διαφορετικό.

Εμ, δεν είναι influencer του Instagram να βγάζει σέλφι από το πρωί ως το βράδυ. Ούτε είναι fashion icon να φοράει κυριλέ εσώρουχα, μοδάτα πουκάμισα και κολλητά κοστούμια.

Δεν πειράζει, έχουμε πολλούς τέτοιους ανθυποσελέμπριτι, ας μείνει ο Τσιόδρας με το λερωμένο φανελάκι του, κι ας κάνει τη δουλειά του.

Κι ενόσω ασχολούμαστε με ανοησίες συμβαίνουν πράγματα στη χώρα. Γεγονότα που μένουν χωρίς απάντηση.

Εχει πάρει η Ελλάδα το μάθημά της από την πανδημία; Εχει πάρει το πολιτικό σύστημα το μήνυμα ότι οι δαπάνες για την Υγεία (και την Παιδεία) δεν είναι πολυτέλεια;

Είναι θωρακισμένο το ΕΣΥ, είναι ικανοποιημένοι οι υγειονομικοί, αντέχουν τα νοσοκομεία μας ένα τρίτο κύμα ή μια άλλη πανδημία;

Και τα σχολεία; Μπορούν να αντέξουν την πίεση που προκαλεί η πολύμηνη αποχή των μαθητών από τα μαθήματα; Οι κοινωνικές ανισότητες που περνούν και στην εκπαιδευτική διαδικασία έχουν αρθεί;

Αλλά και ως κοινωνία έχουμε λύσει βασικά ζητήματα προτού ασχοληθούμε με φανελάκια και ιστορικούς συμβιβασμούς τραγουδιστριών;

Για παράδειγμα δεν πρέπει να μας ανησυχεί ότι μια ομάδα ακροδεξιών, μεταξύ των οποίων και 14χρονα παιδιά, επιτέθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων που μάλιστα είναι υπό την σκέπη της Εκκλησίας;

Δεν μας ενοχλεί που μέρος της κοινωνίας είναι μπολιασμένο από τον χρυσαγιτισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία; Θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό ή θα ασχολούμαστε με τα εσώρουχα του Τσιόδρα;

Για την οικονομική κατάρρευση χιλιάδων επιχειρηματιών και την αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να τα βγάλουν πέρα, θα μιλήσουμε; Θα φτιάξουμε ένα σχέδιο ανάταξης της χώρας, προτού να είναι αργά για πολλούς από εμάς;

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά προβλήματα να λύσουμε, αντί να ασχοληθούμε με θεωρίες συνωμοσίας και βλακώδη θέματα που αποπροσανατολίζουν.

Ολοι μας, και το πολιτικό σύστημα και ο καθένας από εμάς οφείλει να συμβάλλει στην ανάταξη της χώρας. Πολιτική, κοινωνική και οικονομική.

Ας μην αφήσουμε την ευτέλεια να επικρατήσει. Μόνοι μας μπορούμε να βρούμε το… εμβόλιο κατά του ξεπεσμού, κυρίως του πνευματικού.



Βασίλης Σ. Κανέλλης
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ