2020-12-30 07:23:49
Φωτογραφία για Γκρέτα Τούνμπεργκ επέστρεψε στο σχολείο μετά από έναν χρόνο προσπαθώντας να σώσει τον κόσμο-
«Η πανδημία απέδειξε πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρις την επιστήμη», δήλωσε η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γιορτάζει την επιστροφή της στο σχολείο μετά από έναν χρόνο και παράλληλα κατηγορεί τα έθνη ότι αγνοούν τους ειδικούς του κλίματος, παρά το γεγονός ότι η πανδημία απέδειξε την σημαντικότητα της επιστήμης.

Η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία επιστρέφει στα θρανία μετά από διάλειμμα ενός έτους, από το 2019, σε μια προσπάθεια της να πείσει τους ηγέτες από όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή.

Η μαθήτρια, η οποία ανάρτησε φωτογραφία με την σχολική της τσάντα και το ποδήλατό της να πηγαίνει στο σχολείο, σε συνέντευξή της στο BBC Radio 4's Today, αναφέρθηκε στην κρίση του κορωνοϊού τονίζοντας πως «απέδειξε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς την επιστήμη», ενώ σε ερώτηση για το εάν η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει τις κλιματικές αλλαγές, εμφανίστηκε σίγουρη πως ήδη το έχει κάνει

Παράλληλα επαίνεσε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος δεσμεύτηκε να επανέλθει στην κλιματική συμφωνία του Παρισιού την πρώτη ημέρα της προεδρίας του. Η Γκρέτα πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή για κάτι νέο».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ