2021-01-01 19:29:28
Φωτογραφία για Πάμε για παράταση του lockdown.

medlabnews.gr iatrikanea 

To 2020 μάς αποχαιρέτησε χθες, βουβά… όπως εξελίχθηκε δηλαδή και όλη η χρονιά. Μία χρονιά που βρήκε τον κόσμο να ζει υπό νέες συνθήκες και δεδομένα, αλλά και αβεβαιότητα.

Το 2021 ήρθε, αλλά η αγωνία, οι μάσκες και οι αποστάσεις θα παραμείνουν για αρκετούς ακόμα μήνες στη ζωή μας, παρά το εμβόλιο του κορονοϊού που θα προσφέρει την λύτρωση.

Η χώρα μας που είναι σε καθεστώς lockdown από τις αρχές του Νοεμβρίου, θα εξακολουθεί να δοκιμάζεται και μάλιστα οι επόμενοι τρεις χειμωνιάτικοι μήνες είναι ίσως και οι πιο κρίσιμοι, καθώς η χαλάρωση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ίσως φέρει και το τρίτο κύμα της πανδημίας, που θα δώσει και την χαριστική βολή στο σύστημα υγείας.

Η κούραση από τα περιοριστικά μέτρα των δύο lockdown είναι μεγάλη και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην άρση του lockdown. Το οποίο όμως, όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει, καθώς η επιδημιολογική καμπύλη βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανακοινώθηκε για μία ακόμη ημέρα υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων, συγκεκριμένα 932, δείχνοντας πως η μείωση της διασποράς είναι αργή και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Την ίδια ώρα η Αττική βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας, με την πρωτεύουσα να καταγράφει 365 νέα περιστατικά κοροοϊού.



Στις πρώτες ημέρες του 2021 και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ θα πρέπει να αποφασίσει και για τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία λήγουν στις 7 του μηνός.

Η παράταση του Lockdown, ωστόσο θεωρείται δεδομένη (ίσως ανοίξουν μόνο τα σχολεία) με τους ειδικούς να τονίζουν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν βιαστικές κινήσεις.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ