2021-01-04 13:51:24
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Εισβολέας μπήκε παράνομα στο σύμπλεγμα κατοικιών της αυτοκρατορικής οικογένειας
  Ένας 29χρονος άνδρας συνελήφθη αφού εισέβαλε παράνομα στο σύμπλεγμα κατοικιών όπου διαμένει ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και άλλα μέλη της οικογένειά του στο Τόκιο, όπου και παρέμεινε για ολόκληρες δύο ώρες προτού τελικά γίνει αντιληπτός.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το τοπικό δίκτυο FNN, ο εισβολέας που δεν κατονομάζεται μπήκε στο (συνήθως αυστηρά φρουρούμενο) συγκρότημα κατοικιών όπου ζουν μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας μέσω του γειτονικού ξενώνα, το βράδι του Σαββάτου.

Περίπου δυο ώρες μετά την παράνομη είσοδό του, τον συνέλαβε η Αυτοκρατορική Φρουρά κοντά στην κατοικία της πριγκίπισσας Γιουρίκο, του γηραιότερου μέλους της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το FNN, ο ύποπτος κατάφερε να μπει στον χώρο των κατοικιών από την πύλη του ξενώνα, κάποια στιγμή που είχαν αποχωρήσει οι φρουροί.

Την είδηση της παράνομης εισβολής του 29χρονου μετέδωσε και το TBS, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο ύποπτος φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι «ήθελε απλά να γνωρίσει μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας». Παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστό αν πέτυχε τελικά τον στόχο του, τοπικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι δεν τραματίστηκε κανείς από το συμβάν.


Ο Ναρουχίτο ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο την 1η Μαΐου 2019 μετά την παραίτηση του πατέρα του Ακιχίτο.

Αξίζε να σημειωθεί ότι αυτήν δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εισβολέας παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας του παλατιού. Τον Μάιο του 2020, ένας Ιάπωνας διέσχισε κολυμπώντας την τάφρο στο Αυτοκρατορικό Ανάκτορο και σκασφάλωσε έναν τοίχο για να μπει στις εγκαταστάσεις. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ