2021-01-04 13:51:29
Φωτογραφία για Φάουτσι κατά Τραμπ για τον «υπερτιμημένο» αριθμό νεκρών: Ας πάει στα νοσοκομεία να δει τι γίνεται


Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κατηγορήσει νωρίτερα την Κυριακή τη μέθοδο που χρησιμοποιούν τα CDC για να προσδιορίσουν τους νεκρούς από Covid στις ΗΠΑ Άμεση απάντηση στον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ πως ο αριθμός των νεκρών λόγω Covid-19 στις ΗΠΑ «είναι υπερτιμημένος», έδωσε ο Άντονι Φάουτσι.

«Οι θάνατοι είναι πραγματικοί θάνατοι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγείτε στα χαρακώματα, να πάτε στα νοσοκομεία, να δείτε τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», δήλωσε ο Φάουτσι στο ABC News.

«Οι υγειονομικοί βρίσκονται σε πολύ αγχωτικές καταστάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα κρεβάτια των νοσοκομείων είναι γεμάτα, οι άνθρωποι στα νοσοκομεία βλέπουν να μην υπάρχουν κρεβάτια, ενώ και το εκπαιδευμένο προσωπικό ξεπερνά τα όρια της εξάντλησης», πρόσθεσε ο Φάουτσι

«Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πραγματικό. Δεν υπάρχει κάτι ψεύτικο, είναι πραγματικό», είπε.


Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε πει στο Twitter πως «ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων του ιού της Κίνας είναι υπερβολικός στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της γελοίας μεθόδου προσδιορισμού του CDC σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες αναφέρουν, σκόπιμα, ανακριβή και χαμηλά νούμερα. Όταν υπάρχουν αμφιβολίες, το βαφτίζουμε Covid. Fake News!».

Ανεβάζει ρυθμούς η εκστρατεία εμβολιασμών

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ ανεβάζει ρυθμούς και θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα, διαβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι μπροστά στις επικρίσεις για την αρχική καθυστέρησή της σε μια χώρα, που μόλις έσπασε το φράγμα των 350.000 νεκρών.

«Υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες», παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο ABC ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος συμβουλεύει την κυβέρνηση για την υγειονομική κρίση.

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ, Τζερόμ Άνταμς υπογράμμισε, από την πλευρά του, στο CNN ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε ένα δύσκολο πλαίσιο: την ώρα που καταγραφόταν «έκρηξη» κρουσμάτων και εν μέσω των αδειών για το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν οι ιατρικές ομάδες.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα είχαν εμβολιαστεί πριν από το τέλος του 2020.

Αυτή τη στιγμή, λίγο παραπάνω από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός από τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί στη χώρα (Pfizer και Moderna), σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

«Το καλό νέο είναι ότι βλέπουμε (τoν ρυθμό) να αυξάνεται ταχέως χάρη στους εταίρους μας στις πολιτείες», επισήμανε ο Άνταμς. «Τις τελευταίες 72 ώρες, 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν καταγραφεί (…), γεγονός που ισοδυναμεί με 500.000 την ημέρα».

«Είναι σίγουρα περισσότεροι απ’ ότι στην αρχή», τόνισε ο Φάουτσι. «Μπορούμε να φθάσουμε το ένα εκατομμύριο την ημέρα», συμπλήρωσε με αυτοπεποίθηση.

«Διεξαγάγαμε μαζικά προγράμματα εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορέσουμε να το κάνουμε σήμερα. (...). Μπορούμε να το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν μετά τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα (ηλικιωμένοι, υγειονομικοί…), ο γενικός πληθυσμός μπορεί να αρχίσει να εμβολιάζεται «στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου», με έναν ρυθμό τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ανθρώπων την ημέρα, η συλλογική ανοσία θα μπορούσε να επιτευχθεί «έως το τέλος του καλοκαιριού». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ