2021-01-05 22:55:22
Φωτογραφία για Λος Άντζελες: «Μην φέρνετε ασθενείς στο νοσοκομείο αν έχουν χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης»
Σε τραγικό σημείο έχουν φτάσει πλέον οι υγειονομικοί στην κομητεία του Λος Άντζελες, που καλούν τους πολίτες να μην μεταφέρουν στο νοσοκομείο ασθενείς που δεν καλύπτουν κριτήρια τέτοια που να τους διασφαλίζουν πιθανότητες επιβίωσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι υγειονομικοί πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υγειονομική κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, κι ενώ τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σε εσωτερικό σημείωμα, η ιατρική διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ζήτησε να μην μεταφέρουν τα ασθενοφόρα ασθενείς με καρδιακή ανακοπή που δεν δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Το σημείωμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τη διευθύντρια να δηλώνει στο CBS του Λος Άντζελες ότι δεν εγκαταλείπεται η ανάνηψη, αλλά η μεταφορά όλων των ασθενών οδηγεί σε πολύ κακά αποτελέσματα και στόχος είναι να μην γεμίσουν κι άλλο τα νοσοκομεία.


Οι υγειονομικοί παίρνουν σκληρές αποφάσεις για τη νοσηλεία των ασθενών

Η οδηγία έρχεται μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, κι ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει αυξηθεί στο 21%. Πλέον, τα γυμναστήρια των εκκλησιών μετατρέπονται σε νοσοκομεία και τα ασθενοφόρα χρειάζεται να περιμένουν ώρες μέχρι να αφήσουν τους ασθενείς σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης.

«Πέραν της φαντασίας μας» χαρακτήρισε την κατάσταση η πρόεδρος του συμβουλίου εποπτών της κομητείας. Από την άλλη, η διευθύντρια των υπηρεσιών υγείας ξεκαθάρισε ότι πολλά νοσοκομεία έχουν φτάσει σε σημείο κρίσης και πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις για τη νοσηλεία των ασθενών.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τα χειρότερα δεν είναι ακόμη πίσω, σημειώνοντας ότι η επιδημιολογική εικόνα μαρτυρά τα όσα συνέβησαν στην περίοδο της Γιορτής των Ευχαριστιών. Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμη δεν έχουν φανεί τα κρούσματα της περιόδου των χριστουγεννιάτικων γιορτών και της πρωτοχρονιάς.

Αριθμός ρεκόρ στις νοσηλείες

Πάνω από 128.000 άτομα νοσηλευόταν με κορωνοϊό τη Δευτέρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής εφημερίδας. Ο αριθμός των νοσηλειών αποτελεί νέο ρεκόρ και αυξήθηκε κατά 2.800 ασθενείς σε μία ημέρα.

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, που είναι ακόμη πιο μεταδοτικό, χωρίς να συνοδεύεται με πιο βαριά συμπτωματολογία. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ