2021-01-15 00:25:34
Φωτογραφία για Παρίσι κάνει «λίφτινγκ» - Η θρυλική λεωφόρος Champs-Élysées μετατρέπεται σε απέραντο κήπο
 Η Αψίδα του Θριάμβου αποκτά παραλία το καλοκαίρι - Η σοσιαλίστρια δήμαρχος Αν Ινταλγκό θέλει να μετατράψει τη λεωφόρο σε μία πράσινη όαση ενόψει των Ολυμπιακών του 2024 Για τους τουρίστες, η διάσημη λεωφόρος Champs-Élysées στο Παρίσι είναι ο πιο όμορφος δρόμος στον κόσμο.Ωστόσο, πολλοί Παριζιάνοι έχουν άλλοι άποψη καθώς τα τελευταία χρόνια -πριν από την πανδημία του κορωνοϊού- η κίνηση των αυτοκινήτων έχει μετατρέψει την άλλοτε ήσυχη λεωφόρο σε δρόμο με αφόρητο θόρυβο.

Για τους κατοίκους της περιοχής, η λεωφόρος θυμίζει αυτοκινητόδρομο όπου 64.000 αυτοκίνητα κορνάρουν καθημερινά έχοντας «κολλήσει» στην κίνηση εν ώρα αιχμής.

Περίπου εκατό χιλιάδες πολίτες περπατούν καθημερινά στη λεωφόρο με το 53% εξ αυτών να είναι τουρίστες. Από αυτούς, μόνο το 4% των Παριζιάνων επιλέγουν να κάνουν εκεί την βόλτα τους ή τις αγορές τους.

Σε μια προσπάθεια να δώσει στην διάσημη λεωφόρο την παλιά της ταυτότητα, η Σοσιαλίστρια δήμαρχος Αν Ινταλγκό θέλει να την μετατράψει σε μία πράσινη όαση ενόψει των Ολυμπιακών του 2024.


Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν ιδρύσει την επιτροπή «Comité Champs-Élysées» για την αποπέρατωση του φιλόδοξου και κυρίως οικολογικού έργου επιστρατεύοντας στην προσπάθεια αυτή τον αρχιτέκτονα Φιλίπ Τσιαμπαρέ.

Σύμφωνα με τα σχέδιά του, θα μειωθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας, θα δημιουργηθεί χώρος για ποδηλατόδρομους, τραμ και ηλεκτρικά λεωφορεία.

Θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δενδροφύτευση και θα δημιουργηθεί μία ολόκληρη παραλία.

Συγκεκριμένα, εκεί όπου βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου, ο χώρος θα μετατραπεί σε αστική παραλία το καλοκαίρι και παγοδρόμιο το χειμώνα.Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, τότε το φιλόδοξο σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην «Πόλη του Φωτός».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ