2021-01-16 10:01:27
Φωτογραφία για DΙΥ Κατασκευές για το σπίτι από κλαδιά δέντρων
Κάθε φορά που προβληματίζεστε από τι είδους ξύλου θα μπορούσατε να φτιάξετε π.χ ένα κουρτινόξυλο, μια κρεμάστρα τοίχου, ένα ιδιαίτερο ράφι κλπ.  σκεφτείτε και την λύση να χρησιμοποιήσετε κλαδιά - πολύ λεπτούς κορμούς, που θα απομείνουν από κάποια κλαδέματα ή θα βρείτε πεσμένα από κατεστραμμένα δέντρα, όπως και αντίστοιχου μεγέθους θαλασσόξυλα.

Είναι ο οικονομικότερος κι ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος τρόπος όταν θέλετε να κρεμάσετε ή να στηρίξετε οτιδήποτε, σε κάθε χώρο του σπιτιού. 

Τα ξύλα αυτής της μορφής, είναι πολύ πιο "μαλακά" από κάθε άλλη ποιότητα ξυλείας, γι΄αυτό και θα τα τρυπήσετε χωρίς κόπο με ένα απλό τρυπάνι γενικής χρήσης και θα τα βιδώσετε εύκολα πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια, ενώ το σχήμα τους που μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα εκτός του κεντρικού κλαδιού-κορμού τα κάνουν να είναι "έτοιμα" για ορισμένες χρήσεις, όπως π.χ μια κρεμάστρα τοίχου. 


Τα λίγο μεγαλύτερα κλαδιά σε πάχος, μπορείτε και να τα κόψετε κάθετα στη μέση, δημιουργώντας έτσι στην πίσω πλευρά τους μια επίπεδη βάση που θα στερεωθεί ευκολότερα όπου κι αν θελήσετε να τα βιδώσετε, ενώ σε κατασκευές όπως πχ ράφια ή για να χρησιμοποιήσετε τα κλαδιά ως χωρίσματα σ΄ένα ξύλινο πλαίσιο δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη "βιβλιοθήκη", επίσης όπου χρειάζεται θα τα στερεώσετε βιδώνοντας με απλές βίδες με την βοήθεια ενός απλού τρυπανιού γενικής χρήσης.  

Μπορείτε να αποφλοιώσετε εντελώς τα κλαδιά-κορμούς ή να τα αφήσετε στην φυσική μορφή τους, να κόψετε - αφαιρέσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάποια πιθανά εξογκώματα ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αντικείμενα και χρήσεις που σας ενδιαφέρει να είναι όσο πιο λεία όπως π.χ όταν ένα τέτοιο κλαδί - κορμό θέλετε να το μετατρέψετε σε κουρτινόξυλο όπως φυσικά και να τα περάσετε με βερνίκι ξύλου ή και χρώμα αλλάζοντας την απόχρωσή τους.

Ιδιαίτερης αισθητικής και όλα τα διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα εξ΄ολοκλήρου ή διακοσμημένα με φυσικά ξύλα όπως φωτιστικά, καθρέφτες, κρεμαστές συνθέσεις κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ