2021-01-18 08:50:44
Φωτογραφία για AMD Ryzen Mobile 5000 'Cezanne' CPUs για Gaming Laptops



 Με κίνητρο την έκθεση CES 2021 που διεξάγεται σε ψηφιακή μορφή, η AMD βρήκε την ευκαιρία να λανσάρει μια νέα οικογένεια επεξεργαστών.

Μετά τον άκρως γεμάτο από πλευράς κυκλοφοριών Νοέμβριο και Δεκέμβριο, που περιλάμβανε τόσο την κυκλοφορία της Zen 3 αρχιτεκτονικής στο desktop, όσο και την είσοδο νέων καρτών γραφικών στο προσκήνιο, η AMD συνεχίζει το σερί με την ανακοίνωση και τη διάθεση των mobile Ryzen 5000 επεξεργαστών της στους OEMs φορητών υπολογιστών.

 

Στο ειδικό event που είχε προγραμματιστεί η CEO και Πρόεδρος της AMD Dr

. Lisa Su ανακοίνωσε ουσιαστικά 13 επεξεργαστές για την αγορά των laptops, με λεπτό και ελαφρύ προφίλ, μέχρι και για Gaming. Μεταξύ των 13 μοντέλων, τα 10 από αυτά ενσωματώνουν την Zen 3 αρχιτεκτονική ενώ τρία μοντέλα από αυτά ενσωματώνουν τη Zen 2 των Ryzen 4000 Mobile. Τα μοντέλα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους H-Series και τους U-Series ανάλογα με το form factor που προορίζονται και οι 'H' αφορούν το Gaming κομμάτι της αγοράς προσφέροντας single threadded επιδόσεις εφάμιλλες με τους desktop Ryzen 5000. Οι σημαντικότερες προσθήκες στην Zen 3 οικογένεια είναι η διπλάσια L3 cache, οι υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας αλλά και το αυξημένο IPC κατά έως και 19% από την προηγούμενη γενιά, αυτή των Zen 2. Όσον αφορά τα υποσυστήματα γραφικών, στο εσωτερικό συναντάμε τις ίδιες Vega υλοποιήσεις των τωρινών mobile CPUs και έτσι δε θα δούμε την RDNA 2 να κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά στην πλατφόρμα. Στο επίκεντρο της παρουσίασης της AMD βρέθηκε ο Ryzen 9 5980HX τον οποίο η εταιρία τοποθετεί απέναντι από τον κορυφαίο της Intel για την κατηγορία, Core i9 10980HK τον οποίο και ξεπερνάει σε πολλές μετρήσεις, τόσο single threadded όσο και multi threadded.

 

 

Οι Ryzen 5000 Mobiel U-Series αφορούν την ultrathin αγορά και θα βρουν εφαρμογή σε laptops λεπτού προφίλ με το TDP αυτών των μοντέλων να μην υπερβαίνει τα 15W. Σε αυτή την κατηγορία οι τελικοί χρήσες αξίζει να δώσουν αρκετή προσοχή μιας και υπάρχουν παραπλήσια μοντέλα διαφορετικής αρχιτεκτονικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ryzen 7 5700U και τον Ryzen 7 5800U, όπου ο πρώτος βασίζεται στην Zen 2 σχεδίαση της AMD, ενώ ο δεύτερος περιλαμβάνει τους εμφανώς ταχύτερους Zen 3 πυρήνες, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα specs τους είναι σχεδόν κοινά. Αυτοί οι επεξεργαστές πλαισιώνουν ήδη αρκετά gaming και ultra-φορητά laptops τα οποία θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες του 2021 στην αγορά. 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ