2021-01-22 09:37:00
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές για το σπίτι με διακοσμητικές Ροζέτες
Οι διακοσμητικές ροζέτες ...αλλιώς

Δημιουργείστε εύκολες και ιδιαίτερα εντυπωσιακές DIY κατασκευές για το σπίτι με  διακοσμητικές ροζέτες. 

Πριν μερικές δεκαετίες οι γύψινες ροζέτες ήταν ένα πολύ συνηθισμένο στοιχείο, τοποθετημένες στο ταβάνι αλλά και σε τοίχους στα σημεία που βρίσκονταν κρεμαστά φωτιστικά ή απλίκες τοίχου αντίστοιχα.

Στα σύγχρονα σπίτια δεν χρησιμοποιούνται πλέον τόσο, αν και ειδικά οι περίτεχνου σχεδίου ροζέτες είναι πολύ ιδιαίτερες αισθητικά και ταιριαστές όχι μόνο σε κλασσικής διακόσμησης χώρους, αλλά και με φωτιστικά μοντέρνου σχεδιασμού.



Εκτός της παραδοσιακής τους χρήσης στο σημείο των φωτιστικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους ...ευφάνταστους τρόπους για την διακόσμηση του σπιτιού και όλες οι σχετικές DIY Κατασκευές είναι πλέον ευκολότερες αφού ο γύψος, το βασικό υλικό κατασκευής τους παλαιότερα, έχει σε μεγάλο βαθμό αντικατασταθεί από πολυουρεθάνη ή διογκωμένη πολυστερίνη ένα επίσης πολύ ελαφρύ υλικό που αποτελείται κατά 98% από εγκλωβισμένο αέρα.



Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους οι διακοσμητικές ροζέτες βάφονται με κάθε είδους υδατοδιαλυτό χρώμα αλλά επιπρόσθετα μπορούν να επεξεργαστούν με πατίνες, μεταλικά χρώματα, χρώμα σε σπρέϊ κλπ, αποκτούν πολύ ιδιαίτερη όψη αν στην επιφάνειά τους εφαρμοστούν τεχνικές παλαίωσης, ενώ ο απλούστερος τρόπος προσαρμογής - συγκόλλησής τους πάνω σε τσιμεντένιες η ξύλινες επιφάνειες είναι η διάφανη και βαφόμενη σιλικόνη. Εναλλακτικά για την στερέωσή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά καρφιά -κυρίως στις γύψινες ροζέτες- ή και μια ιδιαίτερα ισχυρή εποξική κόλλα.  



www.lazarakis.gr

Ασφαλώς το βασικό στοιχείο για πετυχημένες DIY Κατασκευές και διακοσμήσεις με ροζέτες  είναι το σχέδιο όπως και το μέγεθός τους, που θα πρέπει να είναι το κατάλληλο ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε. 

Στην εγχώρια αγορά μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σε ροζέτες πολυστερίνης, σε ποικιλία σχεδίων, σχημάτων και διαστάσεων,  θα βρείτε στο Τεχνικό Πολυκατάστημα - Eshop Λαζαράκης. 



Διακόσμηση Τοίχου

Ο πιο απλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις ροζέτες είναι σαν διακοσμητικά τοίχου, χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο κομμάτια διαφορετικού σχεδίου και μεγέθους. 



Ακόμη και βαμμένες με ακρυλικό λευκό χρώμα πάνω σε επίσης λευκό τοίχο, προσθέτουν στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική. 

Ακόμη πιο ξεχωριστή πρόταση είναι να καλύψετε έναν οόκληρο τοίχο με ροζέτες διαφορετικού σχεδίου και μεγέθους, που μπορούν να βαφτούν μαζί με τον τοίχο στην ίδια λευκή - υπόλευκη απόχρωση ή να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις ροζέτες και πριν αυτές κολληθούν στον τοίχο μια απόχρωση 1-2 τόνους πιο σκούρα. 



Πολύ πιο ιδιαίτερη φυσικά όψη αποκτούν οι βαμμένες ροζέτες, είτε με με απλό βάψιμο σε ένα χρώμα είτε με περισσότερες αποχρώσεις και τεχνικές. 



Επιλέξτε για τις χρωματιστές ροζέτες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά τοίχου μία απόχρωση για όλες ή παρεμφερή χρώματα ταιριαστά με τα υπόλοιπα στοιχεία στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε και φροντίστε να βρίσκονται σε σχετικά χαμηλό ύψος, έτσι ώστε να είναι ευκρινή τα ανάγλυφα σχέδιά τους.  



Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα δημιουργούν στον τοίχο και οι ροζέτες βαμένες με μεταλλικά χρώματα σε αποχρώσεις μπρονζέ, χρυσαφί κλπ. ενώ εξίσου ιδιαίτερη είναι η όψη που αποκτά ένας τοίχος βαμμένος σε έντονη απόχρωση, αν τον βάψετε αφού κολλήσετε τις ροζέτες, ώστε αυτές χρωματικά να μην ξεχωρίζουν και πάνω στον τοίχο να διακρίνεται μόνο το ανάγλυφο του σχεδίου τους. 



Οι μεγάλου μεγέθους ροζέτες -μεγαλύτερες των 50cm- και με ιδιαίτερα "πλούσιο" σχέδιο αποκτούν πραγματικά πολύ ιδιαίτερη όψη βαμμένες με παστέλ αποχρώσεις, σε συνδυασμό με μεταλλικά χρώματα και την εφαρμογή μιας απλής τεχνικής παλαίωσης. 

Κομμάτια αυτής της μορφής μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικής αισθητικής διακοσμητικά τοίχου σε σημεία πάνω από χαμηλά έπιπλα. 



DIY Κατασκευές με Τσιμέντο 

Διακοσμητικοί καθρέφτες

Οι ροζέτες πολυουρεθάνης ή πολυστερίνης κόβονται εύκολα και έτσι στο κέντρο τους μπορεί να δημιουργηθεί κενό στο οποίο εύκολα θα προσαρμόσετε με κόλλα έναν απλό καθρέφτη. 



Οι κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να πάρουν πραγματικά πολύ ξεχωριστή όψη, η δε εμφάνιση και υφή τους όταν βαφτούν μοιάζει πολύ με κεραμικό. 

Χρησιμοποιείστε τουλάχιστον δύο αποχρώσεις για το βάψιμό τους και μια απλή τεχνική παλαίωσης.  



Ροζέτες μεγάλου μεγέθους στις οποίες θα προσθέσετε καθρέφτη μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα, ενώ μικρότερες μπορούν να συνδυαστούν και με άλλου τύπου μικρούς διακοσμητικούς καθρέφτες  και να τοποθετηθούν συγκεντρωμένοι στο ίδιο σημείο. 



Το κέντρο μιας ροζέτας μπορεί φυσικά να διακοσμηθεί και με άλλα στοιχεία εκτός από καθρέφτη, όπως ύφασμα, ταπετσαρία και κάθε είδους διακοσμητικό υλικό - αντικείμενο ταιριάζει στο συνολικό ύφος που θα της δώσετε ανάλογα με τον τρόπο - τεχνική που θα την βάψετε. 



Διακοσμητικά για πόρτες - ντουλάπες

Ακόμη και μια εντελώς απλού σχεδίου ροζέτα σε συνδυασμό με ένα στρογγυλό πόμολο είναι αρκετή για να αλλάξετε εντελώς όψη σε εσωτερικές πόρτες, απλές ξύλινες πόρτες εισόδου αλλά και πόρτες σε ντουλάπες. 



Είναι μια από τις εντυπωσιακές παρεμβάσεις σε πόρτες - ντουλάπες και η ροζέτα μπορεί να συνδυαστεί και με απλά ξύλινα πηχάκια, για να δώσετε σε μια εντελώς επίπεδη πόρτα πολύ διαφορετική και όμορφη εμφάνιση. 



Διαμόρφωση τοίχου με πάνελς

Με μικρές ροζέτες και ξύλινα πηχάκια - προφίλ μπορείτε να δώσετε εξαιρετικής αισθητικής όψη σε έναν ολόκληρο τοίχο, ή στο κάτω μόνο τμήμα του, δημιουργώντας αυτοσχέδια πάνελς και την οπτική ψευδαίσθηση ότι δεν πρόκειται για τσιμέντο αλλά και για ...ξύλινη επένδυση.

Δείτε και εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες και βήμα - βήμα την διαδικασία.  



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ