2021-01-22 22:34:11
Φωτογραφία για Μπουρλά: Συμφωνήσαμε με την COVAX για παραγωγή έως και 40 εκατομμυρίων εμβολίων
 Η ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer

Την επίτευξη της συμφωνίας της Pfizer με την COVAX για 40 εκατομμύρια εμβόλια κορωνοϊού ανακοίνωσε ο διεθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Αλβέρτος Μπουρλά. «Σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX το οποίο αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της COVID-19 ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και ότι ελπίζει πως θα εκπληρώσει τις συμφωνίες παροχής για τις πλουσιότερες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο το COVAX, του οποίου ηγούνται από κοινού η συμμαχία για εμβόλια GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που επηρεάζουν την προμήθεια και την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 και ότι οι όροι των συμφωνιών «υπόκεινται σε αλλαγές»

Οι 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν μέσω μιας εκ των προτέρων δέσμευσης στην αγορά (AMC) σε 92 επιλέξιμες χώρες και θα ανταποκρίνονται στην κάλυψη κατά προσέγγιση του 27% του πληθυσμού αυτών των χωρών, αναφέρει η GAVI σε αναθεωρημένη πρόβλεψή της για το COVAX. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ