2021-01-26 14:01:23
Φωτογραφία για Λινού:  Κίνηση πανικού η απαγόρευση συναθροίσεων - Έχει άλλες προεκτάσεις
Την αντίθεσή της στην απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, η οποία και ανακοινώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, κάνοντας λόγο για «κινήσεις πανικού» ενώ τόνισε πως «έχει άλλες προεκτάσεις» και πως «πρέπει να διορθωθεί».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού δήλωσε πως «με την αστυνόμευση δεν θα λύσουμε τα προβλήματα» και συμπλήρωσε: Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια, ο δείκτης θετικότητας σε πολλές περιοχές ξεπέρασε το 4% και αυτό σημαίνει πώς είναι στο «κόκκινο». Αυτό, με τη σειρά του, «ίσως αυτό οδήγησε σε τέτοιες κινήσεις πανικού». «Δεν νομίζω ότι με την αστυνόμευση θα λύσουμε τα προβλήματα, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι και οι άνθρωποι να ασκούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους. Πρέπει να πλησιάσουμε τους ανθρώπους», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Γώγος: Ήρθε ως ερώτημα στην επιτροπή η απαγόρευση των συναθροίσεων


Στο ζήτημα της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων αναφέρθηκε και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, σημειώνοντας πως το ζήτημα έφτασε στην επιτροπή ως ερώτημα. Ο κ. Γώγος συμπλήρωσε πως, στη διάρκεια της πανδημίας, για «πρώτη φορά επιτρέπονται μέχρι 100 άτομα». «Εμείς επιτρέψαμε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα μετά από ερώτημα της πολιτείας», δήλωσε.

Βατόπουλος: Δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, ανέφερε πως η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, δεν είναι αποτέλεσμα εισήγησης της επιτροπής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής, συμπληρώνοντας πως είναι γενικά καλό σε καιρό πανδημίας να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ