2021-02-02 11:49:04
Φωτογραφία για Η METRANS εξοπλίζει το στόλο των βαγονιών με σύνθετα φρένα.
Με την απαγόρευση της γερμανικής κυβέρνησης στα θορυβώδη βαγόνια, η METRANS έχει αναβαθμίσει το σύνολο των 3.000 φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων με «ψιθυρίζοντας» φρένα. Το σκληρότερο υλικό των τακακιών πέδησης που βελτιώνει την τριβή με τους τροχούς θα μειώσει το θόρυβο οδήγησης και φρεναρίσματος στο μισό. Με αυτόν τον τρόπο, η METRANS συνεργάζεται με άλλους για να κάνει τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη πιο σιωπηλές.

Η METRANS έχει ήδη μια ιστορία με ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά βαγόνια. Σε συνεργασία με τον σλοβακικό κατασκευαστή Tatravagonka, η διατροπική εταιρεία ανέπτυξε φιλικά προς το περιβάλλον βαγόνια που είναι περίπου 4.000 κιλά ελαφρύτερα από τα συμβατικά. Κατά συνέπεια, έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης και απαιτούν λιγότερη ενέργεια κατά τη μεταφορά. Η μετασκευή τους με σύνθετα μπλοκ φρένων θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, ενώ τα χαρακτηριστικά τους θα συμβάλουν επίσης στη δημιουργία λιγότερου θορύβου.


Όπως είπε ο Peter, Διευθύνων Σύμβουλος της METRANS: «Οι σιδηροδρομικές μεταφορές μας είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από την οδική κυκλοφορία. Ωστόσο, δεν μπορούμε απλώς να στηριχθούμε στις δάφνες μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε αυτό το πλεονέκτημα. Γι 'αυτό στο METRANS, σκεφτόμαστε κάθε μικρή λεπτομέρεια ».

Γίνοντας πρότυπο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Γερμανία έχει εφαρμόσει απαγόρευση στα βαγόνια που δημιουργούν υπερβολικό θόρυβο από τον Δεκέμβριο του 2020. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ελβετία επέβαλε κυρώσεις για θορυβώδη βαγόνια στην επικράτειά της από την 1η Ιουλίου 2020 και εφαρμόζει αυστηρά τους κανόνες. Ταυτόχρονα, οι Κάτω Χώρες εργάζονται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι έως το 2025, το 95% όλων των φορταμαξών που διασχίζουν τη χώρα θα χρησιμοποιούν αθόρυβη τεχνολογία πέδησης.

Σύνθετα τακάκια φρένων

Οι εταιρείες καλωσορίζουν και τηρούν τους νέους κανόνες. Εκτός από τα METRANS, η DB Cargo προμήθευσε 63.000 βαγόνια με σύνθετα φρένα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Συνολικά, το 99% των γερμανικών εμπορευματικών φορταμαξών έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα φρένα, μέχρι τώρα, παρά τις δυσκολίες που θέτει ο Covid-19. Επιπλέον, η Rail Cargo Hungaria αλλάζει επίσης σε σύνθετα φρένα ώστε να είναι συμβατά με τους κανόνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Το γεγονός ότι ορισμένες βασικές χώρες έχουν υιοθετήσει κανονισμούς σχετικά με τα θορυβώδη βαγόνια είναι κρίσιμο και η ελπίδα είναι ότι παρόμοια μέτρα θα πρέπει να γίνουν στάνταρ σε όλη την Ευρώπη. Η χρήση αθόρυβων φρένων αναμένεται να αυξήσει την αποδοχή του κοινού από τις σιδηροδρομικές μεταφορές και, ως εκ τούτου, να ενθαρρύνει τη μετάβαση στη σιδηροδρομική γραμμή.

Νίκος Παπατόλιος

railfreight.com/railfreight/2021/02/02/metrans-equips-wagon-fleet-with-composite-brakes

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ