2021-02-02 20:44:15
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: «Φταίει η αστυνομία» - Τρεις μήνες μετά... η μητρόπολη απαντά για τον συνωστισμό στον Άγιο Δημήτριο
Περίπου τρεις μήνες μετά τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στον δημόσιο διάλογο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παίρνει θέση και με ανακοίνωσή της απαντά σε όσα το προηγούμενο διάστημα τής καταλογίστηκαν για τον συνωστισμό στην εκκλησία εκείνες τις ημέρες και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη.

Η Μητρόπολη αναφέρεται εκτενώς στους εορτασμούς στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, κάνοντας λόγο για περιορισμένο τοπικά και σε χρονική διάρκεια συνωστισμό και υποστηρίζοντας ότι η επιβάρυνση του επιδιολογικού φορτίου είχε ξεκινήσει πολύ πριν τους εορτασμούς, ενώ, όπως σημειώνει, δεν έχει εντοπιστεί συρροή κρουσμάτων που να σχετίζεται με τον Άγιο Δημήτριο.

Η Ιερά Μητρόπολη περιγράφει αναλυτικά τα όσα διαδραματίστηκαν την 26η Οκτωβρίου και ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες για τη διαχείριση στις αστυνομικές αρχές, σημειώνοντας ότι «έπειτα από απόφαση ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, δεν τηρήθηκαν δυστυχώς όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξὺ τῶν ἐκπροσώπων της Αστυνομίας και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης».


«Απὸ την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας αναστάτωσης στη ροή του Προσκυνήματος λόγω της επιμονής της Αστυνομίας να αποκλείσει την πρόσβαση στον Ναό δύο ώρες πριν την άφιξη της κ. Προέδρου, και για αυτό ὑπήρξε ἀντιπρόταση να διακοπεί το προσκύνημα μισή ὥρα πριν τη Δοξολογία, ή άλλως, η τέλεση της Δοξολογίας να πραγματοποιηθεί σε άλλο Ναὸ της πόλης μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές και κατά των δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για «μετάδοση πλάνων εντέχνως αποτυπωμένα, από βολική οπτική γωνία, ώστε να φαίνεται κάποια μεγάλη συγκέντρωση κόσμου». Κατηγορεί, επίσης, τα ΜΜΕ για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατασκευασμένα παραπειστικά «γεγονότα» και για εξωφρενικές καταστάσεις. «Για εκατό σχεδόν ημέρες σιωπήσαμε, όχι φοβούμενοι ή ως ένοχοι, αλλά προσπαθώντας να μην οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: voria
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ