2021-02-03 02:52:03
Φωτογραφία για Τουρκία: Σήμανση του twitter σε ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών – Χαρακτήρισε «διεστραμμένους» τους ΛΟΑΤKI


Προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» σε tweet του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε η πλατφόρμα – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις φοιτητών που ζητούν παραίτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου

«Συμπεριφορά μίσους» καταλόγισε το twitter σε ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που χαρακτήρισε «διεστραμμένους» τα άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας, κι ενώ οι διαδηλώσεις φοιτητών συνεχίζονται για αρκετές ημέρες στη χώρα.

«Πρέπει να ανεχθούμε τους διεστραμμένους ΛΟΑΤKI που προσβάλλουν τον ιερό τόπο Κάαμπα και προσπαθούν να καταλάβουν την πρυτανεία; Φυσικά και όχι», έγραψε ο Σοϊλού στο tweet του, που καταγγέλθηκε από πολλούς χρήστες του διαδικτύου για υποκίνηση μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με το twitter, η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού «παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με τη συμπεριφορά μίσους». Ωστόσο, «είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο». Οι αναρτήσεις με τέτοια σήμανση δεν μπορούν να αναδημοσιευτεί στην πλατφόρμα.


Ο Σοϊλού χρησιμοποίησε την ίδια φράση σε tweet του το Σάββατο, στο οποία η πλατφόρμα ανήρτησε παρόμοια σήμανση.

Διαδηλώσεις για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου

Ο υπουργός αναφερόταν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για αρκετές ημέρες στην Τουρκία από φοιτητές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να αφεθούν ελεύθεροι φοιτητές που συνελήφθησαν διότι κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤ.

Ο πίνακας απεικόνιζε μια σημαία ουράνιου τόξου να διακοσμεί την Κάαμπα, ένα κυβικό κτίσμα, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, και βρίσκεται στο κέντρο της αυλής του Μεγάλου Τεμένους της Μέκκας, τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Χθες το βράδυ, 159 φοιτητές συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις διαδηλώσεις και 98 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Σήμερα, τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να σκορπίσουν ένα πλήθος αρκετών εκατοντάδων ατόμων που συγκεντρώθηκε για μια νέα διαδήλωση στην συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της τουρκικής μητρόπολης, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη και κάποιες σημαίες με τα χρώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, εμποδίστηκαν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Καντίκιοϊ από την αστυνομία που τους κυνηγούσε στους παρακείμενους δρόμους και πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η πραγματοποίηση αυτής της διαδήλωσης είχε απαγορευτεί από τις αρχές λίγες ώρες νωρίτερα, αλλά οι διαδηλωτές, μαζί με βουλευτές της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να αψηφήσουν την απαγόρευση.

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους φοιτητές που κρατούνται στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δεν θα χαμηλώσουμε τα μάτια» και φωνάζοντας «Δεν θέλουμε έναν πρύτανη υπό επιτροπεία!», διασκορπίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις μόλις ξεκίνησαν την πορεία τους.

Κάποιοι αστυνομικοί έσυραν τους διαδηλωτές στο έδαφος και τους κλώτσησαν, σύμφωνα με τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν επιτέθηκε χθες στο κίνημα ΛΟΑΤ, κατηγορώντας τα μέλη του για «βανδαλισμό» και δήλωσε ότι η νεολαία του κόμματός του δεν συμμετέχει σε αυτό.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ