2021-02-03 06:26:34
Φωτογραφία για Οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι  γίνονται  παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα τους.
Ο Gianfranco Battisti, Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrovie dello Stato Italiane, κάνει μια ανάλυση του Ομίλου

ΡΩΜΗ, 02 Φεβρουαρίου 2021 Ο όμιλος Ferrovie dello Stato Italiane (FS Group, δηλαδή οι ιταλικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι) ξεκίνησε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια σημαντική διαδικασία που στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της στις ξένες αγορές, να γίνει ένα κορυφαίο παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα του, τόσο όσον αφορά τα επιτευχθέντα αποτελέσματα όσο και το επίπεδο επαγγελματισμού που σχετίζεται με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Το 2019, η διεθνής δραστηριότητα του Ομίλου FS δημιούργησε έσοδα περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν στο 14% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών του. Το μερίδιο των εσόδων που σχετίζεται με την ευρωπαϊκή αγορά αποτελεί το 94% περίπου του κύκλου εργασιών του Ομίλου στο εξωτερικό

Το Βιομηχανικό Σχέδιο 2019-2023, με βάση την προαναφερόμενη θέση στην αγορά και τις προοπτικές ανάπτυξης στη διεθνή αγορά, απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα.


Οι δεξιότητες που διατίθενται στη διεθνή αγορά περιλαμβάνουν όλα τα συστατικά της αλυσίδας αξίας, από τα βασικά σχέδια μεταφορών και τις μελέτες σκοπιμότητας και σχεδιασμού, έως την επίβλεψη έργων, την πιστοποίηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση δικτύων, τροχαίου υλικού και σταθμών και διατροπικών κόμβων.

Η διεθνής παρουσία του Ομίλου διασφαλίζεται από την άμεση δέσμευση αρκετών εταιρειών στην Ιταλία και στο εξωτερικό, όπου η FS είναι παρούσα με 22 γραφεία σε πέντε ηπείρους.

Οι πρωτοβουλίες των θυγατρικών υποστηρίζονται συνεχώς από τις δραστηριότητες της μητρικής εταιρείας, η οποία αναπτύσσει διεθνείς θεσμικές σχέσεις, με στόχο επίσης την προώθηση των δραστηριοτήτων των θυγατρικών της: προς το παρόν, έχουν υπογραφεί 12 συμφωνίες διεθνούς συνεργασίας από τη Ferrovie dello Stato Italiane , είτε άμεσα ή μέσω των θυγατρικών που λειτουργούν.

Η ευρωπαϊκή αγορά είναι η «νέα εγχώρια αγορά» για τις εταιρείες μεταφορών μας: σε αυτό το ευρύτερο ανταγωνιστικό πλαίσιο, η γνώση και η αριστεία που επιτυγχάνει ο Όμιλος στον ιταλικό τομέα υψηλής ταχύτητας θα αποτελέσουν κερδοφόρους παράγοντες ανάπτυξης και ενίσχυσης των εταιρειών μας.

Αρκετές εταιρείες του Ομίλου FS δραστηριοποιούνται ήδη στην Ευρώπη, που ασχολούνται κυρίως με σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών και εμπορευματικές μεταφορές. Μεταξύ αυτών είναι η Netinera και η TX Logistik στη Γερμανία, η Trenitalia UK - με τις θυγατρικές της c2c και η First Trenitalia West Coast - στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Thello στη Γαλλία, η Ilsa στην Ισπανία, η Trainose στην Ελλάδα και η QBuzz στις Κάτω Χώρες.

Στις διεθνείς αγορές, η παρουσία του Ομίλου διασφαλίζεται από τις δραστηριότητες των FS International, Italferr και Italcertifer, που λειτουργούν αντίστοιχα στους τομείς λειτουργίας & συντήρησης (O&M), μηχανικής και πιστοποίησης.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τις πιο πρόσφατες και σημαντικές διεθνείς συμβάσεις:

FS International :

Σαουδική Αραβία - 4 γραμμές του μετρό του Ριάντ και O&M

Thailand - σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας που συνδέει τρία μεγάλα αεροδρόμια

Italferr:

ΗΠΑ - Texas High Speed ​​Rail, σχεδιασμό και επίβλεψη έργων

Ινδία - γραμμές μετρό μεταξύ Kanpur και Agra

Colombia - γραμμή μετρό στην Μπογκοτά

Τουρκία - δύο σήραγγες κάτω από το Βόσπορο

Περού - γραμμές 2 και 4 της σήραγγας του μετρό / Trans-Andean της Λίμα ( 45 χιλιόμετρα σήραγγες)

Αίγυπτος - αναβάθμιση της γραμμής 1 του μετρό του Καΐρου

Αιθιοπία - εθνικό γενικό σχέδιο που ανατέθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών της Αιθιοπίας

Italcertifer:

Συμβάσεις αξιολόγησης και πιστοποίησης στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία και την Αυστραλία.

globenewswire.com/news-release/2021/02/02/2168245/0/en/Gianfranco-Battisti-Ferrovie-dello-Stato-Italiane-CEO-makes-an-analysis-of-the-Group.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ibiza Summer
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ibiza Summer
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ