2021-02-03 08:58:50
Φωτογραφία για Το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν υπέγραψαν χάρτη πορείας για στρατηγικούς διευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.
Κυβερνητικές αντιπροσωπείες του Ουζμπεκιστάν, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν υπέγραψαν χάρτη πορείας για την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης ορόσημου μετά από τριμερείς συνομιλίες στην Τασκένδη, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου του Ουζμπεκιστάν.

Το σιδηροδρομικό έργο Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar 600 χιλιομέτρων θα ανοίξει θαλάσσιους λιμένες του Πακιστάν στα σιδηροδρομικά συστήματα της Κεντρικής Ασίας και της Ευρασίας, αυξάνοντας σημαντικά τις ροές φορτίου και αναβιώνοντας επίσης τον ιστορικό ρόλο της περιοχής ως γέφυρα που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, ανέφερε το υπουργείο σε  δήλωση του.

Η υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει επίσης μοναδικές ευκαιρίες για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ενθαρρύνοντας την προοδευτική οικονομική ανάπτυξη αυτής της χώρας δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε.


Εν τω μεταξύ, οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια κοινή αποστολή για την έρευνα της διαδρομής και τη διερεύνηση των συνθηκών εδάφους, καθώς και μια προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας για το έργο, συμπεριλαμβανομένων πιθανών χρηματοδοτικών μηχανισμών.

Το Ουζμπεκιστάν και το Αφγανιστάν δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε διεθνείς θαλάσσιους λιμένες και η υλοποίηση του διασυνοριακού σιδηροδρομικού έργου θα μειώσει σημαντικά το χρόνο και το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ των χωρών της Νότιας και Κεντρικής Ασίας, ανέφεραν οι αναλυτές  σάϊτ Enditem

xinhuanet.com/english/2021-02/03/c_139717942.htm

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ