2021-02-04 23:20:52
Φωτογραφία για Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μπουν στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα
 

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Οι λοιμωξιολόγοι, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, εισηγούνται να μπει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και ολόκληρος ο νομός Αχαΐας, εκτός της πόλης των Πατρών.

Εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων Covid, στις κόκκινες περιοχές αναμένεται να μπει και η Θεσσαλονίκη ενώ την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα, μετά από την τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων και τις εισηγήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 87 κρούσματα κορονοϊού και στην Αχαϊα 81. Στην Αττική εντοπίστηκαν 533 περιπτώσεις. 

Οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν στις περιοχές που θα μπουν κόκκινο να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο και να μη λειτουργεί ούτε με click in shop ή με click away. Η υποεπιτροπή των ειδικών πρότεινε να υπάρξει ένα νέο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη, το βαθύ κόκκινο, που θα περιγράφει τις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι: Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ