2021-02-05 05:49:48
Φωτογραφία για Βρετανία - «Μείνετε σπίτι, μην βγείτε ούτε για σούπερ μάρκετ»
«Κορυφή του παγόβουνου» θεωρούν οι επιστήμονες τα 11 κρούσματα σε 8 περιοχές με τη νέα μετάλλαξη, που θεωρείται παρόμοια με την λεγόμενη «νοτιοαφρικανική» -και για την οποία δεν είναι γνωστό αν αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά από τα εμβόλια 

Συναγερμός στη Βρετανία για τη μετάλλαξη της «βρετανικής μετάλλαξης» του κορωνοϊού -που έχει ήδη βρεθεί σε 11 θετικά δείγματα, από 8 περιοχές της Βρετανίας.

Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά ανήσυχοι -μιας και η νέα μετάλλαξη έχει χαρακτηριστικά της «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» και είναι ακόμα αβέβαιο κατά πόσον αντιμετωπίζεται εξίσου ικανοποιητικά με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Κανένας από τους 11 ανθρώπους που εντοπίστηκαν με τη νέα μετάλλαξη δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού - και μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φέρονται να μην έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές να εκφράζουν εκτιμήσεις ότι τα 11 δείγματα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου» και να πιθανολογούν ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης μπορεί ήδη να είναι εκατοντάδες.

Οι βρετανικές Αρχές επιχειρούν μία γιγαντιαία επιχείρηση ιχνηλάτησης νέων κρουσμάτων στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη -και μάλιστα κάνουν έκκληση στους κατοίκους «να το σκεφτούν δύο φορές» πριν βγούν από το σπίτι, ακόμα και για να προμηθευτούν τρόφιμα!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW M850i
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW M850i
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ