2021-02-07 17:18:55
Φωτογραφία για Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι έχασαν 26 δισ. ευρώ το 2020.
Παρά τις μεγάλες απώλειες εσόδων, οι σιδηρόδρομοι κατέβαλαν το 2020 κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών, προστατεύοντας παράλληλα τους πελάτες και το προσωπικό τους.

Συνολικά, οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι κατέγραψαν απώλειες εσόδων 26 δισ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER).

Οι υπηρεσίες επιβατών επηρεάστηκαν περισσότερο καταγράφοντας πτώση 42% σε σχέση με τις εμπορευματικές μεταφορές που σημείωσαν μείωση 12%.

Μπορεί οι μεταφορές εμπορευμάτων να κατάφεραν να μετριάσουν κάπως τις απώλειες το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ωστόσο η κατάσταση των επιβατικών υπηρεσιών άρχισε να επιδεινώνεται ξανά το φθινόπωρο (μετά από μια σύντομη ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) και έφτασε σε ρεκόρ απωλειών σε επίπεδο εσόδων τον Δεκέμβριο, με την πτώση να φτάνει το 50%.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CER Αλμπέρτο Ματσόλα δήλωσε: «Η κρίση της νόσου COVID-19 επηρεάζει σημαντικά τους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, ο σιδηροδρομικός τομέας δείχνει ανθεκτικότητα και ικανότητα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας και να βοηθήσει την κοινωνία στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η επαναφορά της οικονομίας της Ευρώπης, ενώ συνεχίζει να μειώνει τις εκπομπές αερίων παγκοσμίως είναι μια διπλή πρόκληση».

tourismtoday.gr

sidirodromikanea.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ