2021-02-07 18:09:36
Φωτογραφία για Υπέροχες διαδρομές με το τρένο στην Ευρώπη.
Εδώ θα βρείτε 8 προτάσεις για τα μελλοντικά ταξίδια σας, όλες σε διάφορα σημεία της ηπείρου μας και όλες γεμάτες απίστευτη ομορφιά.

Ο σταθερός θόρυβος των τροχών στις ράγες, η υπέροχη αίσθηση να κάθεσαι στη θέση δίπλα στο παράθυρο και το μυαλό σου να πλανάται στα μυστήρια του σύμπαντος, η ικανοποίηση να μπορείς να διαβάσεις χωρίς να ζαλίζεσαι. Το ταξίδι με το τρένο έχει πολλά πλεονεκτήματα!

Και, όπως λένε, σημασία έχει δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι... Γιατί, λοιπόν, να μην εξερευνήσεις την Ευρώπη μέσα από μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σιδηροδρομικές διαδρομές;

από τη Nova Gorica στο Jesenice, Σλοβενία

Neven Krcmarek @nevenkrcmarek

Την εποχή της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας η οδός αυτή οδηγούσε στην Τεργέστη της Ιταλίας. Ήρθε η στιγμή να πάρεις μια γεύση από το φυσικό τοπίο της Σλοβενίας μέσα από μια διαδρομή 62 χιλιομέτρων! Μην το χάσεις: η λίμνη Bled με το νησί της και το μεγαλοπρεπές του κάστρο.


Σιδηρόδρομος Καλαβρύτων, Ελλάδα

Matt Artz @mattartz

Αυτή η διαδρομή με το τρένο, που λειτουργεί από το 1896, θα σου κόψει την ανάσα. Έχεις ανεβεί ποτέ σε τρένο που κινείται σε ράγες με πλάτος κάτω από ένα μέτρο (για την ακρίβεια, 75 εκατοστά) και περνά πάνω από καταρράκτες; Ανακάλυψε τα 22,5 αυτά χιλιόμετρα αδρεναλίνης και ομορφιάς εξερευνώντας τη βόρεια Πελοπόννησο στην Ελλάδα!

Bernina Express, από την Ελβετία στην Ιταλία

Andreas Stutz @cuntrada

Ας χαλαρώσουμε και ας αναπνεύσουμε βαθιά τώρα, ταξιδεύοντας στις Άλπεις, σε μια σιδηροδρομική γραμμή που περιλαμβάνεται στις τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή μήκους 123 χιλιομέτρων σε πηγαίνει απευθείας από το Chur της Ελβετίας στο Tirano της Ιταλίας - από τους παγετώνες στη μεσογειακή πανίδα. Διασκεδαστική πληροφορία: θα περάσεις πάνω από 196 γέφυρες και μέσα από 55 σήραγγες!

Inlandsbanan, Σουηδία

Geran de Klerk @gerandeklerk

Επιστροφή στη Σκανδιναβία και στην άγρια φύση. Αυτή η γραμμή μήκους 1.288 χιλιομέτρων, από το Kristinehamn στο Gällivare, θα σε ταξιδέψει στην κεντρική και βόρεια Σουηδία.

Κορυφαίος σταθμός: ο αρκτικός κύκλος - χρειάζεται να πω περισσότερα;

Η γέφυρα, από Δανία προς Σουηδία

Paul Bischoff

Νέα χιλιετία, νέα γέφυρα! Το 2000 η Δανία και η Σουηδία συνδέθηκαν χάρη σε μια σιδηροδρομική γραμμή και έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 8 χιλιομέτρων με την ονομασία γέφυρα του Öresund. Κάθισε αναπαυτικά ενώ διασχίζεις τη Βαλτική Θάλασσα και μέσα σε 45 λεπτά θα βρεθείς από την Κοπεγχάγη στο Malmö!

Cinque Terre, Ιταλία

Petr Slováček @grwood

Αυτή η σιδηροδρομική διαδρομή μήκους 18 χιλιομέτρων, που το όνομά της σημαίνει «πέντε χώρες», ξεκινά από τη La Spezia και φτάνει στο Levanto, περνώντας από 5 πανέμορφα χωριά με θέα στη θάλασσα που αξίζει να ποστάρεις στο Instagram: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso. Αγαπάς τα θαλασσινά και τη focaccia; Ήρθες στο σωστό μέρος.

Linha do Douro, Πορτογαλία

Wikimedia Commons

Τι λες, δεν θα ήταν κι άσχημα να ζεσταθούμε λίγο τώρα; Ξεκινώντας από τη βόρεια Πορτογαλία, πάρε αυτή τη γραμμή, η οποία συνδέει το κέντρο του Πόρτο, την πόλη Peso da Régua και τα χωριά της κοιλάδας του Douro. Είναι μια ονειρεμένη διαδρομή μέσα από τους πορτογαλικούς αμπελώνες και τις καλλιέργειες σε όμορφες αναβαθμίδες. Συνολικά, η γραμμή έχει μήκος 160 χιλιόμετρα, αλλά η αναμονή αξίζει, αφού το καλύτερο σημείο είναι στο τέλος.

uropa.eu

sidirodromikanea.blogspot.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ