2021-02-08 23:15:10
Φωτογραφία για 30+ Διακοσμήσεις τοίχου με συνθέσεις κάδρων (γκαλερί)
Διακοσμήσεις τοίχου με συνθέσεις κάδρων

και τρόποι δημιουργίας εντυπωσιακών "γκαλερί" με καμβάδες ή εκτυπώσεις

Η διακόσμηση των τοίχων είναι από τα πιο βασικά στοιχεία στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και οι επιλογές ειδικά σε δωμάτια με τοίχους μεγάλης επιφάνειας όπως το σαλόνι - καθιστικό, πραγματικά μπορούν να καθορίσουν την γενική όψη του χώρου και την όλη ατμόσφαιρα.

Οι συνθέσεις κάδρων είναι από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστές διακοσμήσεις τοίχων, η δε θεματολογία και η γενική τους αισθητική μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς πρόβλημα σε κάθε διακοσμητικό ύφος, από το εντελώς κλασσικό έως το απόλυτα μοντέρνο.

Η δημιουργία μιας "γκαλερί" με καμβάδες, ή εκτυπώσεις κάθε μορφής είναι ασφαλώς μια διαδικασία πιο σύνθετη και απαιτεί περισσότερο σχεδιασμό, σε σχέση με την τοποθέτηση στον τοίχο ενός μεμονωμένου κάδρου, αφού τόσο ο γενικός σχηματισμός όσο και τα μεγέθη-σχήματα του κάθε κάδρου αλλά και οι αποχρώσεις τους θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες για τον κάθε χώρο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καλαίσθητο.



Ο συνολικός χώρος που μια τέτοια σύνθεση κάδρων θα καταλαμβάνει στον τοίχο μπορεί να επιμεριστεί είτε σε περισσότερα και μικρότερου μεγέθους κάδρα είτε σε λιγότερα και μεγαλύτερα.

Αν και οι ιδιομορφίες κάθε χώρου-σημείου είναι αυτές που καθορίζουν την επιλογή, γενικά σε γκαλερί τοίχου που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του, το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με αρκετά σε αριθμό και ποικίλων μεγεθών κάδρα, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται σαν "κεντρικά" στη μέση ή στα ακριανά σημεία, μια συνολικά συμμετρικής ή και ασύμμετρης διάταξης.  

Όσο ...θεωρητικό σχεδιασμό και αν επιχειρήσετε για την δημιουργία μιας γκαλερί κάδρων σε κάποιον από τους τοίχους του σπιτιού είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα δεν θα προκύψει το καλύτερο δυνατό αν δεν τεστάρετε στην ...πράξη ποια είναι η πιο σωστή διάταξη και το σωστό μέγεθος κάθε κομματιού. 

Θα το κάνετε χρησιμοποιώντας χαρτί και προστατευτική ταινία βαψίματος (χαρτοταινία) που μετά την αφαίρεσή της δεν αφήνει σημάδι. 

Απλώς κόψτε χαρτιά στο πραγματικό μέγεθος-σχήμα των κάδρων που πρόκειται να τοποθετήσετε και δημιουργείστε με αυτά μια σύνθεση στον τοίχο, αλλάζοντας την θέση τους μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει την ιδανική διάταξη. 

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει και στην περίπτωση που δεν έχετε ακόμη κανένα διαθέσιμο κάδρο, αλλά θέλετε να δείτε ποιου μεγέθους και σχήματος κορνίζες θα ταίριαζαν καλύτερα,  ώστε να προμηθευτείτε τις κατάλληλες. 

Οι αποχρώσεις τόσο στις κορνίζες όσο και στο περιεχόμενό τους είναι ο επόμενος παράγοντας, μετά το μέγεθος - διάταξή τους στον τοίχο, που καθορίζουν την επιτυχία των διακοσμήσεων αυτής της μορφής. 

Όπως ακριβώς και με ένα μεμονωμένο κάδρο μπορείτε να επιλέξετε είτε να δημιουργήσετε μια χρωματική "αρμονία" ανάμεσα στον τοίχο και τις αποχρώσεις που συνολικά επικρατούν στον χώρο είτε έντονες χρωματικές αντιθέσεις. 

Η χρήση του άσπρου-μαύρου στις κορνίζες, σε συνδυασμό με κάποιες έντονες αποχρώσεις στο περιεχόμενό τους, είναι ένας συνδυασμός ταιριαστός με τα περισσότερα διακοσμητικά στυλ και το αποτέλεσμα διαφοροποιείται ανάλογα με το περιεχόμενο - θέμα κάθε κάδρου.  

Συνθέσεις σε τοίχους μεγάλης επιφάνειας μπορούν εκτός από κάδρα να περιλαμβάνουν και άλλα στοιχεία όπως πχ καθρέφτες ή μικρό αριθμό ταιριαστών διακοσμητικών τοίχου. 

Η μείξη μεγεθών, σχημάτων και στυλ στις κορνίζες όπως και η χρήση ψηφιακών εκτυπώσεων-πόστερ μαζί με πίνακες ζωγραφικής, γκραβούρες, υφασμάτινα διακοσμητικά, φωτογραφίες κλπ. στην ίδια σύνθεση κάδρων προσφέρει ασφαλώς το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα αισθητικά. 

Όμως όσο πιο σύνθετη σε σχήματα, υλικά και θεματολογία είναι μια τέτοια γκαλερί τόσο περισσότερο σχεδιασμό απαιτεί τόσο συνολικά όσο και στην επιλογή του κάθε κομματιού, ώστε κανένα να μην είναι παράταιρο.  

Οι λευκοί τοίχοι προσφέρονται για την χρήση έντονων αποχρώσεων σε μια τέτοια σύνθεση κάδρων, ενώ η χρήση και μοντέρνων θεμάτων συνδυαστικά με σκίτσα, γκραβούρες κλπ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να σπάσετε το "αυστηρό" ύφος σε χώρους διακοσμημένους σε κλασσικό στυλ. 

Το βάψιμο του τοίχου ή η χρήση ταπετσαρίας είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ακόμη εντονότερο αποτέλεσμα με μια σύνθεση κάδρων. 

Οι συνθέσεις κάδρων που κινούνται συνολικά σε απαλές - φυσικές αποχρώσεις, ασπρόμαυρα μοτίβα, σέπια αποχρώσεις κλπ είναι ταιριαστές σε χώρους τόσο κλασσικής όσο και πιο μοντέρνας διακόσμησης. Δημιουργούν ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα και χρωματικά δεν δεσμεύουν καμιά άλλη επιλογή ή μελλοντική αλλαγή στον ίδιο χώρο.  

Το εσωτερικό πλαίσιο, συνήθως λευκό, μιας κορνίζας διαφοροποιεί την τελική όψη της εκτύπωσης που θα τοποθετήσετε σε αυτήν και ταυτόχρονα σας επιτρέπει σε κορνίζες μεγαλύτερου μεγέθους να τοποθετήσετε μικρές εκτυπώσεις, για την δημιουργία μιας σύνθεσης κάδρων με ιδιαίτερο "ενδιαφέρον". 

Σε χώρους διαμορφωμένους σε Boho ή Ethnic στυλ με βάση τα ασπρόμαυρα μοτίβα, μια σύνθεση κάδρων σε αντίστοιχα χρώματα θα δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. 

Γενικά στο Boho  στυλ οι γκαλερί είναι ιδιαίτερα ταιριαστές, αρκεί τόσο οι αποχρώσεις των κάδρων όσο και τα θέματα να κινούνται σε ανάλογο ύφος. 

Ένας τρόπος να εξασφαλίσετε το ομοιόμορφο αποτέλεσμα μεταξύ των θεμάτων που θα χρησιμοποιήσετε σε σύνθεση κάδρων είναι να προμηθετείτε ψηφιακές εκτυπώσεις σε σετ, προορισμένα ειδικά για την δημιουργία γκαλερί, που θα βρείτε σε καταστήματα - eshops τόσο εγχώρια όσο και του εξωτερικού. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες. 

Με τον ίδιο τρόπο και σε συνδυασμό με κάποιες εκτυπώσεις, ακόμη και θεμάτων που μπορείτε να κάνετε από το internet, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οικονομικοί καμβάδες ψηφιακής εκτύπωσης  που θα βρείτε σε πολλά eshops με σχετικά είδη και ποικιλία μεγεθών-θεματολογίας. Δείτε ενδεικτικά εδώ. 

Οι συνθέσεις κάδρων που καλύπτουν δύο γωνιακούς τοίχους είναι επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο, αρκεί οι διαστάσεις των κάδρων να είναι κατάλληλες, ανάλογα με το συνολικό μέγεθος όχι μόνο των τοίχων αλλά και του χώρου συνολικά. 

Σε χώρους minimal αισθητικής μια σύνθεση κάδρων που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο μπορεί να αποτελεί το κεντρικό και μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Τα σημεία πάνω από έπιπλα χαμηλού ύψους είναι επίσης από τα πλέον κατάλληλα για να τοποθετήσετε μια σύνθεση κάδρων, φροντίζοντας αυτή να ξεκινά λίγο μετά το τέλος του επίπλου και σε μήκος να εκτείνεται - καλύπτει  αν όχι το συνολικό του μήκος τουλάχιστον τα 2/3. 

Οι γκαλερί αυτής της μορφής σε σχετικά στενούς τοίχους αποκτούν ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη αν τα κάδρα καλύπτουν το συνολικό ύψος του τοίχου. 

Ένας παράγοντας ιδιαίτερα καθοριστικός στην επιτυχή όψη μιας σύνθεσης κάδρων είναι ο σωστός φωτισμός τους. 

Ανάλογα με το σημείο και μέγεθος - ύψος της γκαλερί χρησιμοποιείστε φωτιστικά οροφής, δαπέδου ή επιτραπέζια που να κατευθύνουν το φως τους στα κάδρα, έτσι που αυτά να αναδεικνύονται όλες τις ώρες της ημέρας. 

Το σημείου του τοίχου πάνω από τον καναπέ είναι από τα κατ΄εξοχήν κατάλληλα για την δημιουργία μιας γκαλερί.

Η πιο εντυπωσιακή μορφή σύνθεσης κάδρων στο συγκεκριμένο σημείο, ανεξάρτητα από την διαταξή τους, επιτυγχάνεται αν αυτά ξεκινούν από πολύ χαμηλά και εκτείνονται σε ολόκληρο το μήκος του τοίχου που καλύπτει ο καναπές και σε σχεδόν το σύνολο του ύψους του.

Η χρήση ενός κεντρικού και έντονων αποχρώσεων πίνακα, καμβά ή εκτύπωσης που θα πλαισιώσετε με μερικά ακόμη μικρότερου μεγέθους κάδρα δημιουργεί έναν πολύ εντυπωσιακό τύπο γκαλερί, ιδανικό για να προσθέσετε χρώμα σε χώρους που κυριαρχούν διχρωμίες και σχετικά απαλές - φυσικές αποχρώσεις. 

Ο τοίχος που ακουμπά το κρεβάτι επίσης προσφέρεται, γενικά,  για συνθέσεις κάδρων αυτής της μορφής όμως το γεγονός ότι κατοικούμε σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή χώρα κάνει την ιδέα ...απαγορευτική.   

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο στο υπνοδωμάτιο ή επιλέξτε έναν άλλο τοίχο ή χρησιμοποιείστε αφίσες χωρίς κορνίζες ή μικρούς καμβάδες που έχουν ελάχιστο βάρος.

Τέλος, οι συνθέσεις κάδρων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διακόσμησης τοίχων και σε επαγγελματικούς χώρους, επιχειρήσεις εστίασης κλπ.  όπου επίσης θέματα, κορνίζες και γενική αισθητική θα πρέπει να διαμορφωθούν ανάλογα με την αντίστοιχη του χώρου συνολικά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ