2021-02-10 08:42:28
Φωτογραφία για Κεϊκ με σχέδιο καρδιά
Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε κεικ με σχέδια στο εσωτερικό της ζύμης, ιδανική για γιορτινές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα για να φτιάξετε ένα ...αγαπησιάρικο κέϊκ για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου :)

Χρησιμοποιείστε μια οποιαδήποτε συνταγή και κέϊκ και αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή της ζύμης χωρίστε περίπου το 1/3 και ανακατέψτε με  μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κακάο.

Ψήστε την χρωματιστή ζύμη ξεχωριστά σε ένα ρηχό ταψάκι (σαν παντεσπάνι), αλλά χωρίς να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς, βγάλτε την δηλαδή από τον φούρνο λίγο νωρίτερα απ΄ότι θα κάνατε σε ένα κανονικό κέικ και κόψτε την με κουπ πατ για μπισκότα σε όποιο σχήμα προτιμάτε.



Η χρωματιστή ζύμη μπορεί να ψηθεί και σαν κανονικό κέϊκ σε μακρόστενη φόρμα που όταν ψηθεί θα το κόψετε σε λεπτές φέτες και στην συνέχεια με κουπ πατ σε σχέδια, απλά από το ταψάκι θα βγει έτοιμη για κόψιμο και η όλη διαδικασία γίνεται απλούστερη. 


Τοποθετείστε τα κομμένα κομμάτια με το σχέδιο μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κεικ το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά, γεμίστε την φόρμα με την υπόλοιπη κανονική ζύμη του κεικ και ψήστε κανονικά. 

Όταν ψηθεί και το κόψετε σε φέτες, στο κέντρο της κάθε μιας θα υπάρχει το χρωματιστό σχέδιο.

Ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιήσετε ζύμη για κέϊκ βανίλια ή σολοκάτα και το χρώμα που θα έχουν τα σχέδια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούν να δημιουργηθούν πολλοί συνδυασμοί τόσο σε γεύσεις όσο και στις αποχρώσεις του κέϊκ. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ