2021-02-16 12:06:31
Φωτογραφία για «Πρώτο τείχος ανοσίας»: Το σχέδιο για εμβολιασμό όλων άνω των 60 μέχρι το ΠάσχαΗ δημιουργία ενός πρώτου τείχους ανοσίας μέχρι τις αρχές Μαΐου και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι τα δύο όπλα της χώρας για την τόνωση του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τον εμβολιασμό έως το Πάσχα, το οποίο είναι στις 2 Μαΐου, όλων των ηλικιών άνω των 60 και των ευπαθών ομάδων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς, από αυτές τις ομάδες του πληθυσμού προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό που καταλήγουν στις νοσοκομειακές μονάδες και τις ΜΕΘ. 

«Είναι μεγάλη προτεραιότητα μέχρι το Πάσχα να έχουμε αποκτήσει αυτό που λέγεται πρώτο τείχος ανοσίας», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιγράφοντας την στρατηγική της κυβέρνησης για την πορεία των εμβολιασμών. Η αναμενόμενη αποσυμπίεση του ΕΣΥ θα επιτρέψει με ασφάλεια το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, μερικές από τις οποίες θα μείνουν στον «πάγο» και μετά την άρση του lockdown. Παράλληλα όμως θα μπορέσει σταδιακά η χώρα να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, νωρίτερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά που η τουριστική κίνηση ξεκίνησε στο τέλος Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ