2021-02-24 22:21:49
Φωτογραφία για «Βράζει» η Αττική με 5.536 ενεργά κρούσματα. «Κλειδώνει» η παράταση lockdown
Με μεγάλη ταχύτητα αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα ενώ το ίδιο ισχύει και σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Αθήνα. Οι αριθμοί αναδεικνύουν στο έπακρο γιατί η Αττική δέχεται αυτή τη στιγμή τόσο μεγάλη πίεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, 5.536 είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Αττική, τη στιγμή που μόλις στις 2 Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 3.174.

Αντίστοιχα αλματώδης είναι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στις άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας. Για την ακρίβεια, στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.244 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 651 ενώ η Αχαΐα αυτή τη στιγμή έχει 639 ενεργά κρούσματα ενώ στις 2 Φεβρουαρίου μετρούσε 236.

Στην Εύβοια, πάντως, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές, υπάρχει μια σχετική σταθερότητα, καθώς αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 269 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 274.


Δεδομένη η παράταση του lockdown

Ετσι με τα ημερήσια κρούσματα κοντά στα 2.000, με ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία κατ' ομολογία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τις ΜΕΘ με πληρότητα 90%, η άρση του lockdown στην Αττική δείχνει μακρινό όνειρο. Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι το lockdown θα πάρει παράταση, γεγονός που βάζει τέλος στα σενάρια για άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία κρατούν την περιφέρεια Αττικής στις κατακόκκινες περιοχές με τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου να είναι 869 και το κέντρο της Αθήνας για μία ακόμη φορά να είναι στο επίκεντρο με 235. Σημαντικό ρόλο πάντως στην αύξηση του κρουσμάτων είναι και η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, η παρουσία της οποίας υπολογίζεται γύρω στο 50% στην πρωτεύουσα.
 
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ