2021-02-28 00:29:15
Φωτογραφία για Πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό
"Εως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία του κορονοϊού υπό έλεγχο", εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής της BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο Ουγούρ Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος ενώ επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ότι στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της BioNTech. 

Σύμφωνα με τον Ουγούρ Σαχίν, τα κρούσματα στη Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρινίζει. Ο κ. Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech και σύζυγός του Εζλέμ Τουρετσί θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίο
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ