2021-03-01 19:18:17
Φωτογραφία για Ένας άγνωστος Van Gogh εμφανίζεται στο κοινό για πρώτη φορά μετά το 1920
Οι "άγνωστοι Van Gogh" 

ιδιοκτησίας ιδιωτών συλλεκτών

Η "εποχή του Παρισιού" ή της "Μονμάρτης", όπως καταγράφεται η διετία 1886 - 1888 που ο Vincent Van Gogh  διέμεινε με τον αδελφό του Theo στην οδό Lepic στο Παρίσι και αποτέλεσε την βάση για την μετέπειτα καλλιτεχνική του εξέλιξη, που δυστυχώς δεν αναγνωρίστηκε στην διάρκεια της ζωής του αφού ο Vincent van Gogh αναγνωρίστηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών μετά τον θανάτό του.

Τα πιο πολλά έργα εκείνης της περιόδου όπως και γενικά οι περισσότεροι πίνακες του ανήκουν πλέον στα μεγαλύτερα Μουσεία τέχνης παγκοσμίως και εκτίθενται καθημερινά σε εκατομμύρια επισκέπτες. 



Ανάμεσα στον μικρό αριθμό έργων της συγκεκριμένης περιόδου που ανήκουν ακόμη σε ιδιωτικές συλλογές βρίσκεται και το "Scène de rue à Montmartre" ("Σκηνή δρόμου στην Μομνάρτη"). 


Ο πίνακας που από το 1920 οπότε και αποκτήθηκε από Γάλλο συλλέκτη παρέμεινε στην κατοχή της ίδιας  οικογένειας χωρίς να έχει από τότε εμφανισθεί σε κοινό μέσα στον Μάρτιο του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's, με την τελική του τιμή να υπολογίζεται στα 5-8 εκατ. €  ενώ πριν την πώλησή του θα εκτεθεί για πρώτη φορά σε Λονδίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι.

Vincent van Gogh "ScCène de rue à Montmartre", 1887

Το Scène de rue à Montmartre είναι μέρος μιας πολύ σπάνιας σειράς έργων του Van Gogh, που απεικονίζει το περίφημο Moulin de la Galette, στην κορυφή του λόφου με θέα την Γαλλική πρωτεύουσα. 

Ο πίνακας απεικονίζει  το Moulin Dubray ή το Moulin à Poivre, έναν ανεμόμυλο της Μονμάρτρης που καταστράφηκε το 1911, μαζί με την είσοδο του περιβόλου Moulin de la Galette, διακοσμητικά φανάρια και ένα καρουζέλ πίσω από τον ξύλινο φράχτη.

Portrait of Dr. Gachet, 1890

Οι λιγοστοί πίνακες  του Vincent van Gogh που έχουν απομείνει στην κατοχή ιδιωτών συλλεκτών δημοπρατούνται κατά καιρούς σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα "Το πορτρέτο του Doctor Gachet", ένα πορτραίτο του γιατρού που είχε αναλάβει την παρακολούθηση του ζωγράφου τους τελευταίους μήνες της ζωής του και δημοπρατήθηκε το 1990 στην Ν.Υόρκη για 82,5 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ τιμών για έργο του Ολλανδού ζωγράφου.

Μέρη ιδιωτικών συλλογών αποτελούν δύο ακόμη από τους πιο διάσημους Van Gogh της περιόδου του Παρισιού, τα έργα "Orchard in Blossom" και "3 Sunflowers in a Vase" 



3 Sunflowers in a Vase, 1888

Orchard in Blossom, 1888
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ