2021-03-05 16:54:15
Φωτογραφία για Οικονόμου: Όταν ο Μητσοτάκης πήγε στην Ικαρία δεν απαγορεύονταν οι επισκέψεις σε σπίτια
Καθόλα νόμιμο χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, το γεύμα που παρέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περίοδο δεν απαγορεύονταν οι επισκέψεις σε οικίες. Η απάντηση του ΥΠΠΟ ήρθε στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το εν λόγω έγγραφο επισημαίνει ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας που προβλέπεται στο άρθρο 3, παράγραφος 1 της Κ.Υ.Α. δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. «Επιπλέον, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες», σημειώνει το σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι το υπουργείο παραδέχεται ότι στην Ικαρία ίσχυε αναστολή των συναθροίσεων/ δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 131), αλλά όχι οι επισκέψεις σε οικίες.

Η απάντηση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνυπογράφουν ο Χρήστος Σπίρτζης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Όπως σημείωσαν, ενώ η πανδημία στη χώρα μας άρχισε να εμφανίζει έξαρση και τα υγειονομικά μέτρα αυστηροποιούνταν πανελληνίως με απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο ακόμη και στην Αθήνα μετά τις 18:00 το απόγευμα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν εικόνες και βίντεο του πρωθυπουργού, στελεχών της Κυβέρνησης αλλά και πολυπληθούς κουστωδίας τους να παραβιάζουν πρόδηλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ