2021-03-18 20:54:10
Φωτογραφία για Νέα Σμύρνη - Επίθεση σε αστυνομικό: Βίντεο δικαιώνει τους ισχυρισμούς του  «Iνδιάνου»
 Βίντεο που φέρεται να έχει καταγραφεί από την κάμερα ενός εστιατορίου που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας, απεικονίζει τον 30χρονο που έγινε γωστός ως "Ινδιάνος" και ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή, να βρίσκεται εκεί μαζί με τους φίλους του.

Ο κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού φέρεται να φθάνει πεζός στις 18.21’ στο πάρκο της Ελευσίνας όπου συναντά τους φίλους του.  Η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού την Τρίτη 9 Μαρτίου σημειώνεται στις 19.20’  με τον κατηγορούμενο, όπως φέρεται να προκύπτει από το βίντεο να φεύγει από το πάρκο της Ελευσίνας στιις 18.45’.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, θεωρείται απίθανο μέσα σε 35 λεπτά ο κατηγορούμενος να έφθασε από την Ελευσίνα στη Νέα Σμύρνη, δεδομένου ότι δεν έχει ούτε αυτοκίνητο, ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Ο συνήγορός του Παύλος Σαράκης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σε έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνο αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης.

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαικό Κράτος Δικαίου , η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας- όχι μόνο χωρίς στοιχεία-, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο.»
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ