2021-03-21 16:15:13
Φωτογραφία για Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες  εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.

 Απομαγνητοφώνησις συνεντεύξεως Γέροντος Γαβριήλ από το Κελλίον Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (Ιεράς Μονής Κουτλομουσίου) εις τον κ. Σωτήριο Λέτσιο για την Ορθόδοξη Αλήθεια της 3.3.2021(Απόσπασμα)



ΕΡΩΤΗΣΗ



Οι εκκλησίες στην Ελλάδα παραμένουν είτε κλειστές, είτε με περιορισμούς ως προς την παρουσία των πιστών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον κλονισμό της πίστης μας και στην απομάκρυνση από τον εκκλησιαστικό βίο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Εκκλησία είναι μία πολύρρυτος και επίρρυτος πηγή ζωής και ευτυχίας για τον άνθρωπο .

Με τα μυστήρια της Εκκλησίας αντλούμε δυνάμεις πνευματικές. Χωρίς τα μυστήρια δεν μπορούμε να σωθούμε. Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.


Αλλά και στα σπίτια ο καθένας μας μπορεί να κάνει την καρδιά του θυσιαστήριο και να προσφέρει θυσία στον Θεό, την προσευχή του και την λατρεία του και την δοξολογία του.

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «Να προσεύχεσθε όπου και να βρίσκεσθε, διότι είσθε Ναός Θεού και μη ψάχνετε άλλο τόπο από τον εαυτό σας». Και αναφέρει παράδειγμα :

Ο Απόστολος Παύλος με τον Απόστολο Σύλλα δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν. Μέσα στη φυλακή προσευχήθηκαν και με την προσευχή τους έγινε σεισμός και λύθηκαν τα δεσμά και ελευθερωθήκαν.

Ο προφήτης Δανιήλ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και μέσα στο λάκκο των λεόντων η προσευχή του έφραξε τα στόματα των λεόντων. Οι τρείς παίδες δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν μέσα στο καμίνι και η προσευχή τους μετέβαλε την φλόγα σε δροσιά.

Ο ληστής δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και πάνω στο Σταυρό προσευχήθηκε και από κει κέρδισε τον Παράδεισο.

Ο Ιωνάς δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , μέσα στη κοιλιά του απαίσιου καρχαρίου προσευχήθηκε και ανάγκασε τον καρχαρία να τον βγάλει σε μια ακτή της Παλαιστίνης .

Ο Ιώβ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , πάνω στη κοπριά προσευχήθηκε και ο Θεός του έδωσε υγεία και διπλά από ό,τι έχασε.

Δηλαδή η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι Αγία Τράπεζα, είναι Θυσιαστήριο.

Ο Λαός να προσεύχεται. Μέχρι να ανοίξουν τις Εκκλησίες να προσευχόμαστε στα σπίτια μας.

Αλλά αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίας μας στερούν την χάρη του Θεού, μας στερούν τα μυστήρια και δεν μπορούν να σωθούν αν δεν μετανοήσουν. Μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει ο Θεός εν ημέρα κρίσεως.

Όπως και οι αστυνομικοί που διώκουν τους Χριστιανούς, και δεν τους αφήνουν να πάνε στη Εκκλησία[...]
πηγή
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ